Papíron és az interneten is kitölthető lesz a nemzeti konzultáció a szankciókról

boríték HASZNÁLATI TÁRGY levél Nemzeti konzultáció TÁRGY kérdőív
Kecskemét, 2020. június 15. Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó leveleket készül bedobni a postaládákba egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Ezen a napon Kecskeméten megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart. A posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A kormány fontosnak tartja azt, hogy minél többen elmondják a véleményüket.
Vágólapra másolva!

A kormány megtárgyalta a nemzeti konzultációs kezdeményezést és döntött annak elindításáról – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón. Mint mondta, jelenleg a legnagyobb problémát a háború és a háborús szankciók miatti energiaárak okozzák, ez sokszor négy-ötszörös energiaszámlákat okoz. Magyarországon az átlagfogyasztás szintjéig sikerült megtartani az árakat, és 181 ezer forintos támogatást adunk valamennyi háztartás számára - emelte ki Gulyás Gergely.

Illusztráció Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az elitek döntése helyett az emberek véleményét szeretnék meghallgatni, ilyen konzultáció jelenleg nincs Európában. A lebonyolítás szerint papír alapon és online formában is lehetőség lesz a konzultáció kitöltésére. A kormány fontosnak tartja azt, hogy minél többen elmondják a véleményüket a nemzeti konzultáción.