Ököllel ütöttek egy nyugdíjas asszonyt Hajdúböszörményben

ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Minősített rablás kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség azzal a fiatal férfival szemben, aki azért, hogy pénzt szerezzen, betört egy idős asszony házába, ahol ököllel megütötte, majd a falhoz lökte.
Vágólapra másolva!

A vád szerint egy hajdúdorogi férfi április 8-án délelőtt, kerékpárral átment Hajdúnánásra, és kiszemelte a családi házat, ahol az idős asszony lakott a férjével együtt. A férj 11 óra körüli időben elindult az ebédért, az idős asszony pedig bezárta utána a bejárati ajtót. A férfi átmászott a kerítésen az udvarra, majd berúgta a bejárati ajtót és bement az épületbe. A zajra az idős asszony elindult a bejárat felé.

Találkozott a férfivel, aki ököllel arcon ütötte, a kezében tartott lámpával a szemébe világított, végül a falnak lökte.

A nyugdíjas összeesett, a kövezetre zuhant.

illusztráció Forrás: pixabay.com

Miután a házigazda ellenállását megtörte, a rabló az egyik szobában értéktárgyak és pénz után kutatott. Az asszony hangosan segítségért kiáltott, amitől a férfi megijedt és kiszaladt a házból. A hajdúdorogi rabló végül semmit sem vitt magával, de áldozatának erős fájdalmat okozott. A támadástól ugyanis 8 napon túl gyógyuló csigolyatörése és zúzódásos sérülései keletkeztek az idős asszonynak.

Az ügyben a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon indult nyomozás. A nyomozók számára hamar kiderült, hogy nem ez volt az egyetelen betörése a férfinak. Januárban és márciusban két másik, hajdúnánási házba is bejutott,

ahonnan sikerült pénzt és értékesebb lakásfelszerelési tárgyakat ellopnia.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a letartóztatás alatt álló, különös visszaesőnek minősített férfi ellen minősített rablás kísérlete, a minősített súlyos testi sértés, illetve két rendbeli lopás miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratukban fegyházbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványoztak azzal, hogy a kár erejéig rendeljenek el vele szemben vagyonelkobzást.