Tapétavágóval vágták meg egy férfi arcát Budapesten

Vágólapra másolva!
Az utcán belekötött egy férfiba egy másik Rákosmentén, majd a támadó hirtelen előkapott egy tapétavágót és a fülétől az álláig megvágta vele áldozatát.
Vágólapra másolva!

A 39 éves férfi 2020 december 24-én az egyik 17. kerületi gyógyszertár előtt várakozott bedrogozva.

Közben a kirakaton keresztül többször benézett a gyógyszertárba és a vásárlókat figyelt, köztük egy férfit és a vele lévő barátját.

A férfinak már akkor feltűnt, hogy nézik kívülről. Többször találkozott a tekintetük.

Pár perccel később a férfi és a barátja kilépett a gyógyszertárból. Elindultak egy zebra felé, miközben megint találkozott a férfi tekintete a támadójéval, aki kötekedni kezdett. Megkérdezte kiszemelt áldozatától, azért nézi-e őt, mert tetszik neki. A férfi visszakérdezett, hogy mi a probléma, majd elindultak egymás felé.

A támadó elővett a zsebéből egy tapétavágót, és egy határozott mozdulattal a fülétől az álláig, 20 centi hosszan megvágta az arcát.

A férfi megpróbált kitérni a vágás elől, de hanyatt esett és magával rántotta a támadót is, aki ekkor ismét felé fordult. A férfi barátja közbe lépett és megakadályozta az újabb vágást azzal, hogy ellökte a támadót.

Forrás: Ügyészség.hu

A megvágott áldozatnak súlyos, több hónap alatt gyógyuló sérülése lett, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem került életveszélyes állapotba. Az ügyészek a 39 éves támadó ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.