Mellkason szúrtak egy nőt Győr-Moson-Sopron megyében

Vágólapra másolva!
Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt 7 évet tölthet fegyházban az a férfi, aki azt hitte, barátnője pénzt lopott tőle amikor nála volt, ezért elment hozzá és egy késsel mellkason szúrta.
Vágólapra másolva!

Egy 65 éves férfi és a megtámadott nő között érzelmi kapcsolat alakult ki. A férfi többször segített a rendezetlen életű párjának, enni adott neki és fedelet a feje felé.

A férfi rokonai ezt nem nézték jó szemmel, úgy gondolták, hogy a csak kihasználja és elveszi a pénzét.

2020 februárjában együtt voltak a férfi otthonában. Miután a nő elment, a férfi észrevette, hogy eltűnt 8 ezer forintja. Másnap reggel megkérdezte a nőt, aki tagadta, hogy elvette volna a pénzt. A férfiban erősödött a meggyőződés, hogy a nő meglopta, ezért egy késsel elment a lakásához. Visszakérte a pénzét, de a nő nemet mondott.

Ekkor elővette a kést és megszúrkálta a mellkasa bal oldalát.

A nő a telek hátsó részére futott, a férfi pedig hazabiciklizett.

illusztráció

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szúrás megnyitotta a nő mellüregét, amitől életveszélyes állapotba került.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, ami ellen az ügyész a minősítés megváltoztatása és a büntetés súlyosítása, a férfi és a védője enyhébb minősítés és a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A Győri Ítélőtábla szeptember 28-án meghozott ítéletében az ügyészi indítvánnyal egyezően mellőzte az aljas indok megállapítását, a férfi bűncselekményét előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletére változtatta. A férfi 7 évet tölthet fegyházban.