Rejtélyes tűzriasztás okoz káoszt a 3-as metró vonalán

Vágólapra másolva!
Megszólalt a tűzjelző az M3-as metró Corvin-negyed megállójában, ami miatt ott nem áll meg a metró. A tűzoltók már a helyszínen vannak. Egyelőre úgy tűnik nincs tűz, a jelzőrendszerek romlottak el. Abban a megállóban, amit elvileg most újított fel a Karácsony Gergely vezette főváros. Több hónapon keresztül.
Vágólapra másolva!

Kedden délután, a M3-as metró Corvin-negyed megállójában megszólalt a tűzjelző. A BKK a közösségi oldalán azt írja, hogy az M3-as metró hatósági zárás miatt nem áll meg a Corvin-negyed megállóban.

- írja a BKK.

Az Origo újságírójának fotóján jól látszik, hogy a körút, és az aluljáró is tele van tanácstalan emberekkel.

Forrás: Origo

Ezen felül úgy tudjuk, hogy

egyelőre nem tudják megoldani a pótlóbuszokat Kőbánya-Kispest felé, ezért a Klinikák megállóig le kell sétálniuk az utasoknak.

Forrás: Origo

Az esettel kapcsolatban megkerestük a katasztrófavédelmet, akiktől megtudtuk, hogy a tűzoltók tűzjelzők romlottak el, lángok mindenesetre nem találtak.

A 3-as metró vonalán évek óta tart a felújítás. Ezt a megállót sem lehetett használni hosszú hónapokon keresztül. Úgy tűnik azonban, hogy ennyi idő sem volt elegendi, hogy a főváros által megbízott szakemberek alapos munkát végezzenek. Márpedig a tét nem kicsi, hiszen a berendezés akkor is jelez, amikor nincs tűz, természetesen előfordulhat az is, hogy ellenkező esetben néma marad. Annak pedig komoly tragédia lehet az eredménye.

Frissítés: A BKK közlése szerint az M3-as metró újra megáll a Corvin-negyed megállóban.