Apáti Bence: A halottak éltek szavazati jogukkal, és minden megjavult!

Ez itt a kérdés ? M5
Apáti Bence
Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

Az amerikai nagykövetség egy egészen elképesztő videóban ment neki a magyar kormánynak meg számos jobboldali újságírónak és véleményformálónak.
(Itt szeretném mintegy zárójelben megjegyezni, hogy 13. kerületi Bástya elvtársként igen rosszul esik, hogy én nem kaptam egy árva golyót sem.)
Az új amerikai nagykövet, David Pressman szerint, aki olyan elvetemült, hogy kritizálni meri az Amerika Egyesült Államok kül- és belpolitikáját, az Putyinnal fúj egy követ, hiszen az USA Magyarország szövetségese.
Amerikát kizárólag térdre borulva imádni ildomos, egy valódi demokrata csak így viszonyulhat az országhoz, mert a NATO legerősebb állama.
Oké, ez az erőviszonyokra vonatkozó megállapítás ugyan nem szerepel a minimalista videóban, de a 444 néhány nappal ezelőtti propagandaanyagában már láthattunk és halhattunk valami hasonlót.
A 444 videós sorozatában azt mondta a két indokolatlanul vidám újságíró, hogy Amerikával bizony azért illik jóban lenni, mert a NATO legerősebb tagállamáról van szó.
Egészen pontosan így szólt:
A nyugati országok védelmi egyesülésének vezető hatalma az USA, így a biztonságunk szempontjából döntő kérdés, hogy milyen a viszonyunk az Egyesült Államokkal.
Kissé vészjósló kijelentés.
Meg talán nyomokban fenyegetést is tartalmaz.
A videó címe:
"Így áldoztuk fel a legfontosabb szövetségeseinket az oroszbarátság oltárán."
Vagy valami ilyesmi.
A sorozat eddigi legkuszább és leggyengébb darabja, annyira izzadtságszagú, hogy szinte üvölt róla, hogy fentről kérték az anyagot.

Meg valóságos aranybánya is, mert egészen elképesztő mondatok hangzanak el benne.
Például ilyenek:
"A NATO elárulását még a republikánusok sem értékelnék."
Hogy mi van, srácok?
Ki árulta el a NATO-t?
Magyarország?
Esetleg lemaradtam valamiről?
Oroszország egy NATO tagállamot támadott meg?
Nem hinnem.
Mindjárt utánanézek...
Pillanat.
...
Megnéztem, és Ukrajna nem tagja a NATO-nak.
Eskü.
Bár kétségtelen, hogy az USA-nak számos gazdasági érdekeltsége van az országban.
És egyesek szerint Ukrajna Amerika gyarmata.
Megint mások meg úgy vélekednek, hogy egy ilyen proxyháború igencsak meg tudja gyengíteni Oroszországot, ami az USA érdeke.
Majd idézik Pilhal Tamást, aki egy publicisztikában azt írta, hogy egy esetleges Oroszország elleni háborúból mindenképpen ki kell maradnunk.
Ez ugye elfogadhatatlan.
Felháborító.
Mármint Gyuri bácsi szerint.
Magyarország igenis haladéktalanul és gondolkodás nélkül lépjen be minden háborúba!
Az összesbe.
De legfőképpen se a magyar kormánypárti politikusok, se az újságírók ne merjék kritizálni, vagy a szájukra venni az USA-t, mert ha így tesznek, akkor Putyin ügynökeivé válnak.
Alapvetően az lenne a legszerencsésebb, ha az állampolgárok is csak áhítattal beszélnének Amerikáról, különben Amerika mérges lesz.
És ha amerika mérges lesz, akkor hajlamos megtámadni néhány országot, hogy fegyverek és bombák segítségével demokráciát és fényt vigyen a világ sötétebb felébe.

Amerikát a 444 szerint tehát tilos kritizálni.
Érdekes gondolat, azért mindenképpen jár a taps, hogy mindezt röhögés nélkül tudták elmondani.

Ugyanis Donald Trump elnöksége idején nem pont ez volt a helyes testtartás.
Amikor Trump vezette az USA-t, elsősorban a 444, de a többi balliberális újság is gyakorlatilag sportot űzött abból, hogy az akkor regnáló elnököt cibálja, gúnyolja, szidja, üsse/vágja vagy épp rúgja.
A jobboldali konzervatív elnököt még meg sem választották, de a baloldali lapoktól
már megkapta az előkelő közellenség státuszt, amely gyakorlatilag azzal járt, hogy a jótollúak minden nap megírták, hogy Trump nem tud késsel villával enni, bunkó, műveletlen, olyan mint egy bumfordi és túlsúlyos elefánt a porcelánboltban, veszélyt jelent az egész világra, teljességgel alkalmatlan a pozíciójára, a haja is milyen, ezért aztán óriási hibát követ el, aki rá szavaz.
Akkoriban viszonylag kevés halott élt az állampolgári jogaival, és nem is volt akkora divat a szavazólapok megsemmisítése, így a hazai és a nemzetközi baloldal legnagyobb bánatára Donald Trump lett az USA elnöke.
Emiatt aztán a támadások tovább folytatódtak; a ballib sajtó már nem napi egy, hanem inkább napi három írásban ütötte egy szövetséges ország vezetőjét.

A zászlót, ahogy azt fentebb említettem, a 444 vitte - Soros úr pénzéért meg kell dolgozni -, de a többi ellenzéki lapról is sütött, hogy a magyar miniszterelnök támadása után vagy mellett az egyik legfontosabb feladatukká az amerikai elnök kritizálása vált.
David Pressman meg a 444 érthető módon szeretné a múltat végleg eltörölni vagy újat írni, de el kell hogy szomorítsam őket, erre sajnálatos módon nincs lehetőségük, még nekik sem: mindenki emlékszik rá, hogy az ellenzéki pártok is olyan lelkesen törölték a lábukat Donald Trumpba, egy szövetséges ország vezetőjébe, mintha busás jutalmat kaptak volna minden egyes törlésért.
És tényleg nincs ebben a jelenségben semmi meglepő, a nemzetközi baloldal mindig is harcban, vitában meg perben, haragban volt - és lesz is - a nemzetközi jobboldallal.

Ráadásul hazai lerakataik busás bónuszokat is szoktak kapni az elvtársi viselkedésért.
Legutóbb a választás előtt - meg után - csak 2,2 milliárd forintnyi extrapénzt tehettek zsebre.
A 444 és társai szerint Trump alatt Amerikában roppant aggasztó állapotba került a demokrácia, lábbal kezdték el tiporni az emberi jogokat meg a négereket, akiket úgy gyilkoltak a rendőrök, mintha nem lett volna holnap és akik emiatt úgymond jogos tiltakozásba kezdtek; büntetlenül fosztogathattak, és gyújthattak fel rendőrőrsöket.

És ugyan Trump egyetlen háborút sem indított, a ballipsi sajtó mégis végigaggódta azt a bizonyos négy évet, hogy az amerikai elnök ki fogja robbantani a harmadik világháborút.
Erre nézvést amúgy inkább Joe Bidennek vannak komolyan vehető ambíciói, de sebaj.
De hogy ne beszéljünk egy picit sem mellé;
a magyar ellenzéki sajtó azért támadta egy szövetséges ország vezetőjét, mert Donald Trump többször is barátjaként hivatkozott a magyar miniszterelnökre, és mert a két ország között kiváló volt a viszony.

Legyen egyértelmű: a 444, meg a többi ballib újság, illetve a baloldali ellenzék szerint Amerika valójában azóta változott újra jogállamá meg demokráciává, azóta nem 'verik a négereket', azóta lett újra SZÖVETSÉGES - így csupa nagybetűvel -, mióta Joe Bident "választották" úgymond meg az USA elnökévé.

Azóta nem lehet kritizálni se az országot, se a szellemekkel és gyerekekkel suttogó, időnként lefagyó, meg igen gyakran eltévedő, láthatóan rettenetesen leromlott szellemi állapotban lévő elnökét.
Azt az embert, aki valóban azt mondta, hogy el fog pusztulni az Északi Áramlat, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, és azt az embert, amelyik egy olyan országot vezet, amelyik gazdaságilag minden adat szerint tényleg jól járt a háborúval.
Ja, és nekem tökre úgy tűnik, mintha az Európai Parlamentben kéthavonta azért ülne össze párszáz képviselő, hogy Magyarországot - egy szövetségest - kritizálja, üsse-vágja, meg arról beszéljenek, hogy országunk vezetését meg kell büntetni és buktatni.