Milliókat próbált kizsarolni két kontár tetőfedő egy idős, nagyvázsonyi pártól

Vágólapra másolva!
A két férfi tetőfedést vállalt egy idős párnál Nagyvázsonyban, majd az előre meghatározott összeg többszörösét próbálták behajtani rajtuk. Közben vrutálisan fenyegették a párt, annak ellenére, hogy a munkájuk után a tető életveszélyes állapotban volt.
Vágólapra másolva!

A 33 éves román férfi és 34 éves magyar társa újságban hirdették magukat tetőfedőként. A hirdetés alapján kereste meg őket egy 70 év körüli nagyvázsonyi pár, akik a családi házukhoz tartozó melléképület tetőszerkezetét szerették volna felújíttatni.

A munka elvégzéséért

1 450 000 forintban egyeztek meg, melyet a férfi több társával 2021. május 11-én megkezdett, majd másnap be is fejezték, ám megrendelőiktől ekkor már 3,2 millió forintot követeltek.

A pár ezt már nem akarta kifizetni, mivel nem ebben állapodtak meg, és aránytalannak is gondolták az elvégzett munkáház képest.

A két férfi ekkor megfenyegette őket, hogy

majd közölték, hogy másnap délig adnak nekik időt, hogy összeszedjék a pénzt. Az elkövetők a megfenyegetett párral egy papírra feliratták a személyes adataikat, emellett egyikükkel írásban el is ismertették a fizetési kötelezettségét.

Mivel a pár megrémült a fenyegetéstől, beleegyeztek, hogy kifizetik az összeget, ám másnap

a bank helyett a rendőrökhöz fordultak.

A nyomozás során a szakértő megállapította, hogy

a két férfi olyan szakszerűtlen munkát végzett, hogy le kell bontani a tetőt, mert életveszélyes.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség az egyik,

büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta, társával szemben, aki a bűncselekményt felfüggesztett börtön próbaideje alatt követte el, végrehajtandó börtönbüntetést

javasolt azzal, hogy a bíróság a korábbi szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.