Nyitrai Zsolt: A nyugdíjasokkal kötött szövetséget továbbra is fenntartjuk

NYITRAI Zsolt Péter
Budapest, 2022. január 4. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Magyarország zöld úton jár! elnevezésű online környezetvédelmi konzultációról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2022. január 4-én. A felmérés kérdéseire több mint 70 ezren válaszoltak. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi csoportokért felelős miniszterelnöki megbízott a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a nemzeti konzultációról, valamint a nyugdíjasokról.
Vágólapra másolva!

A politikus legelőször a 15. nemzeti konzultációról beszélt. Mint kifejtette, ahogy eddig minden alkalommal, úgy most is egy stratégiailag fontos témáról lesz szó, a szankciókról. Mint hozzátette, Magyarország Európában az egyetlen állam, ahol megkérdezik az emberek véleményét. Ami a szankciókat illeti, az igen sajnálatos, hogy Brüsszel pont a polgárok megkérdezése nélkül határozott ezekről, kijelentve, hogy ezek térdre kényszerítik Oroszországot, és a háborúnak is véget vetnek.

Ám ezzel ellentétben az látszik, hogy a háborúnak nincs vége, és a meghozott döntések Európának fájnak sokkal jobban. Véleménye szerint sokkal fontosabb lenne, ha az EU követné a magyarok példáját, és megkérdezné az embereket mindenről. Eddig is azt történt, hogy a magyar kormány döntéseit kritizálták, majd némi késéssel azokhoz hasonlókat vezettek be több európai országban is. Arról nem is beszélve, hogy a szankciók által okozott recesszió és a magas infláció is azonnal a felére csökkenne, ha ezek megszűnnének.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.