Orbán Viktor a spanyoloknak: "Nem adhatjuk fel a nemzeti érdekeinket"

ABASCAL, Santiago; ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
Madrid, 2022. január 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Santiago Abascal, a spanyol jobboldali Vox párt elnöke (j2) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (b) az európai konzervatív pártvezetők plenáris ülésén Madridban 2022. január 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A magyar miniszterelnök a spanyol Vox párt gyűlésére küldött videóüzenetében arról beszélt, hogy továbbra is meg kell védeni a hagyományokat és a szuverenitást a brüsszeli bürokratákkal szemben - számol be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség. Hozzátette, hogy "a római gyors már befutott Brüsszelbe, felkészül a madridi szerelvény Santiago Abascal vezetésével".
Vágólapra másolva!

– kezdte videóüzenetét Orbán Viktor, amelyet a Madridban rendezett Viva22 nevű rendezvényen játszottak le a konzervatív vezetőknek. A magyar kormányfő kiemelte, hogy egy ilyen rendezvény kiváló alkalom arra, hogy a résztvevők átbeszéljék a következő időszak legnagyobb kihívásait:

– jelentette ki Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy

ez a harc közös lesz a jövőben is.

Mint mondta: "a római gyors már befutott Brüsszelbe, felkészül a madridi szerelvény Santiago Abascal barátom vezetésével". A magyar miniszterelnök végül sok sikert kívánt a Vox pártnak a közelgő választásokhoz.