Az Oroszország ellen hozott szankciók valójában az európai gazdaságot teszik tönkre

Horizontal orosz ukrán háború
Járőröző ukrán őrnaszád
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben Brüsszel nagyon sok hibát elkövetett, s ez oda vezetett, hogy az energiaárak elszabadultak, amit minden magyar és európai polgár érez - mondta Tuzson Bence. Hozzátette, hogy ezek a döntések okozták a "szankciós felárat", amit mindenki megfizet a boltokban.
Vágólapra másolva!

Nagyon fontos, hogy olyan álláspont szülessen Brüsszelben, ami nem a magyar emberekkel fizetteti meg az ukrajnai háború árát - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára. Tuzson Bence mindenkit arra biztatott, hogy vegyen részt a kormány konzultációján. Azt mondta,

Hozzátette, hogy ezek a döntések okozták a "szankciós felárat", amit mindenki megfizet a boltokban. "Azt gondoljuk, hogy ezt meg kell állítani, más irányba kell elindulni" - hangsúlyozta, kijelentve, hogy az Oroszország ellen hozott szankciók valójában az európai gazdaságot teszik tönkre.

10 ezer forint lesz a nyugdíjprémium

A 4,5 százalékos nyugdíjemelés kapcsán az államtitkár azt mondta, mindig fontosnak tartották, hogy azokat, akik "a tíz körmükkel kaparták ki a romok alól az országot" 1945-ben, 1956-ban, de akár 1990-ben is, megbecsüljék. Hozzátette, a kormány a Magyar Nemzeti Bank inflációs előrejelzéséből indult ki, amikor megállapította a nyugdíjemelés mértékét. Jelezte, hogy a kormány döntött a nyugdíjprémiumról is: 10 ezer forintot kapnak majd a nyugdíjasok.

Gyorsan fejlődő Dunakeszi

A képviselő elmondta, ma Dunakeszi számít a térség leggyorsabban fejlődő területének, ahol sok fejlesztés valósul meg. Ezek között megemlítette a Dunakeszi Diáknegyedet, ami - Tuzson Bence szavai szerint - egyedülálló az országban, hiszen a legnagyobb középiskolai fejlesztésnek számít. Kifejtette, hogy a diáknegyed kialakítása két iskolát is érint, és 1500 diák tanulhat majd ott. "Arra mindig nagyon odafigyeltünk, hogy olyan fejlesztések legyenek, amik az emberek igényeivel találkoznak" - fogalmazott a politikus, kiemelve az M2-es autóutat és a vasútfejlesztéseket, valamint a termálvíz felhasználását.

Tuzson Bence elmondta azt is, hogy

aki 10-15 éve nem járt Dunakeszin, ma nem ismerne rá a városra, annyi fejlesztés valósult meg ott.

Sok bölcsődei férőhelyet alakítottak ki, iskolákat építettek, illetve újítottak fel. Hozzátette, hogy az utóbbi időben nagyon megnőtt a választókerület lakossága, és már 150 ezren élnek ott.