Elképesztő balesetben halt meg egy kislány Csányon - videó

temetik a kislányt, akinek a fejére egyett az óvoda udvarán álló fából készült mászókának a gerendája
temetik a kislányt, akinek a fejére egyett az óvoda udvarán álló fából készült mászókának a gerendája
Vágólapra másolva!
"Hiányzik" - ezt mondta a nagymamája annak a 6 éves kislánynak, akit egy 80 kilós mászóka gerendája nyomott agyon a Heves megyei Csányon lévő óvodában a TV2 Tényeknek. A korhadt játék karbantartását elhanyagolták és több szabályt is megszegtek az átépítésekor, ezért történhetett meg a tragédia. Ezt már a család jogi képviselője mondta a tévéseknek. A kislány halála óriási felháborodást keltett a községben. Az ügyben nyomozás indult. A városvezetőt és a község korábbi jegyzőjét is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A 6 éves Mercit hófehér koporsóban temették el. Három év telt el, de a családja nem tudta még feldolgozni a kislány halálát.

Temetik a kislányt, akinek a fejére egyett az óvoda udvarán álló fából készült mászókának a gerendája Forrás: TV2 Tények

Azt beszélik, a gyerek édesapjának idegei tönkrementek, a nagypapája pedig belehalt a fájdalomba. Szívinfarktust kapott.

- mondta Radics Bélának, a kislány nagymamája a Tények stábjának.

A kislány gyakorlatilag abba halt bele, hogy a nehéz faszerkezet a fejére zuhant.

Sokáig próbálták megmenteni, de nem tudták.

A családnak szívességből segítő jogász megtudta, hogy a mászókát a baleset előtt áthelyezték és a támasztékul szolgáló létrákat elvették mellőle. Ezen kívül több szabályt is megszegtek, például azt, hogy nem betonba rögzítették és a karbantartását is elhanyagolták.

A korhadt, fából készül játék tulajdonképpen egy időzített bombává vált.

Két embert gyanúsítanak a kislány halálával kapcsolatban. Az egyik Csány polgármestere, a másik pedig a település korábbi jegyzője. A tragédia után napokig lincshangulat uralkodott a községben, mindenki a polgármester lemondását követelte.