Így lőtte tüdőn Európát Brüsszel a szankciós inflációval

A világ leggazdagabb családja: Így költik a Rothschildok a milliárdjaikat, Rothshild, olaj és gáz, illusztráció
(FILES) This file photograph taken on March 24, 2022, shows a controller at a pipe for gas lines is pictured at Open Grid Europe (OGE), one of Europe's largest gas transmission system operators, in Werne, western Germany. - Gazprom's plan to cut gas deliveries to Europe shows EU countries must agree to reduce their use of Russian gas this winter, a Czech minister, whose country holds the EU presidency, said on July 26, 2022. (Photo by Ina FASSBENDER / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ismert, az orosz-ukrán háború kirobbanása után Oroszország ellen Brüsszel nyolc szankciós csomagot fogadott el. Ez alapjaiban felforgatta Európa energetikai piacát, és emiatt elszabadultak az energiaárak. Az energiaárak meredek emelkedése pedig szankciós inflációt okozott az egész kontinensen. Brüsszelben ahelyett, hogy átértékelnék a helyzet, még több szankciót követelnek. A hazai dollárbaloldal a kezdetektől fogva támogatta a szankciókat, sőt, még több szankciót követel, mindezt annak ellenére, hogy az embereket egyre jobban sújtja az elszabadult energiaárak miatt kialakult szankciós infláció.
Vágólapra másolva!

Az elhibázott szankciók, szankciós infláció

A szomszédunkban kialakult háború következtében az Európai Unió elfogadott nyolc szankciós csomagot Oroszország ellen.

Ezek a csomagok nem rengették meg Oroszországot, az európaiak azonban érzik a szankciók hatásait.

Ahogy Orbán Viktor fogalmazott,

Az elhibázott szankciók Európát és nem Oroszországot sújtják Forrás: AFP/Ina Fassbender

Úgy hozta meg az Európai Bizottság az energetikai szankciókat, hogy nem készítettek hatástanulmányokat. A bizonytalanság, és a csökkenő szállítások eredményeként meredeken emelkedett az energiahordozók ára. Így történhetett az is, hogy az oroszok kevesebb energiahordozó eladásával masszív jövedelemre tettek szert. Sőt mi több, rekordnyereséget könyvelhettek el az orosz energetikai vállalatok.

Az energetikai szankciók elfogadása után lőttek ki az árak, mert az Európai Bizottság és a brüsszeli bürokraták hibásan mérték fel a helyzetet és folyamatosan hibás döntéseket hoztak. Brüsszelben úgy hoztak meg sorsfordító döntéseket, hogy nem kínáltak alternatívát a tagállamoknak.

Nem vették figyelembe az európai polgárok érdekeit az energetikai szankciók meghozatala során Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Az energetikai szankciókkal kapcsolatos döntéseket abban az esetben szabadott volna elfogadni, ha az országok pótolni tudták volna a kieső orosz fűtőanyagokat.

2021-ben az EU a teljes gázfogyasztásának több mint 40%-át, a kőolajimport 27%-át és a szénimport 46%-át Oroszországból importálta. Az energia az EU teljes oroszországi importjának 62%-át tette ki.

Az EU teljesen megtiltotta az orosz szén importját, elrendelte az Oroszországból származó nyers és finomított kőolaj behozatalának a tilalmát - néhány kivétel mellett-, továbbá árplafont vezetett be az orosz olaj harmadik országokba irányuló tengeri szállítása esetén.

Mentességet kapott a vezetéken érkező kőolaj, az atomenergetikai ágazat és bizonyos energiatermékek szállítása, mint például a nukleáris fűtőanyagok. A szankciós csomagok elfogadása után a tagállamok kaptak egy bizonyos kivezetési határidőt, azonban az energetikai szankciók teljesen felforgatták a kontinens energiapiacát.

A szankciók és a felelőtlen nyilatkozatok az egekbe lőtték a földgáz árát Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Stefan Sauer

A földgázra még eddig nem vetettek ki szankciót, mert Magyarország és még néhány más uniós tagállam nemzeti érdekeit figyelembe véve tárgyalni sem volt hajlandó erről. Így sikerült elérni, hogy a gázársapakának nevezett intézkedést sikeresen lesöpörték az asztalról.

A háború kitörése előtt 80 euró körül volt a földgáz egységára a holland gáztőzsdén, augusztus végén már több mint háromszorosára - azaz 250 euróra - emelkedett a szénhidrogén köbméterenkénti ára. Leggyakrabban akkor történt emelkedés a földgáz árában, amikor az Európai Unió az Oroszország elleni szankciókról döntött. Máskor akkor jegyeztek drágulást, amikor ismét terítékre került a szankciók kérdése.

Mivel a földgáz árához van kötve a villamos energia ára, ezért meredeken elszállt az áram ára is Forrás: NurPhoto via AFP/Dominika Zarzycka/NurPhoto/Dominika Zarzycka

Mivel a különleges európai uniós rendelkezések értelmében a földgáz árához van kötve a villamos energia ára, ezért meredeken megemelkedett az áram kilowattonkénti ára is.

Így szabadultak el az árak, és ennek következtében alakult ki az egész kontinenst sújtó szankciós infláció. Ez amiatt van, mert a szénhidrogének és az energiahordozók ára minden egyes termékbe, szolgáltatásba be van építve.

Alapvetően kijelenthető, hogy az inflációt nem egymaga a háború okozta, hanem a hibásan elfogadott brüsszeli szankciók vezettek oda, hogy energiavészhelyzet van a kontinensen.

A magyar dollárbaloldal a szankciók mellett van, sőt még újabb szankciókat szeretne

Az a fentebb felsoroltakból jól látható, hogy a szankciók teljesen kivéreztetik az európai polgárokat és recesszióba döntik az Európai Unió tagállamait. Ennek ellenére a hazai dollárbaloldal minden nyilatkozatával támogatja, sőt még újabb szankciók meghozatalát is támogatná. Mint ismert: közel 2 milliárd forintnyi támogatást kaptak az amerikai demokrata körökből, így nem véletlen, hogy ugyanazt követelik, mint a nemzetközi globalista hálózat. A guruló dollárok miatt a magyar és az európai emberek érdekei ellen dolgoznak.

Karácsony örült a szankcióknak, sőt még több szankciót szeretne Fotó: Koncz Márton - Origo

Egy korábban kiszivárgott hangfelvételen Karácsony Gergely azt mondta: „örülök annak, hogy létrejött a szankciós csomag, és Magyarország végül is nem tudta ezt megakadályozni." Azt is hozzátette, hogy az Európai Bizottságnak „vannak eszközei" arra, hogy „jobb belátásra bírja a magyar kormányt", ha Brüsszel további szankciós politikát akarna folytatni, amit a magyar kormány a magyar emberek érdekeit szem előtt tartva elutasítana.

Gyurcsány Ferenc pártja, a DK is szankciókat követel, még a Paks II. beruházást is leállítanák.

Gyurcsány felesége már a háború kitörésekor arról beszélt, hogy a szankciók hatásosak Oroszországgal szemben.

Gyurcsányné is a szankciók pártján van Forrás: MTI/Kovács Anikó

Gyurcsányné akkor mondta:

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője szerint „a háborúra adott uniós reakció, a kivetett szankciók azonban – minden mértékadó elemzés szerint – működnek, és összeroppanthatják az orosz gazdaságot".

Gyöngyösi Márton még több szankciót követel, mindezt annak ellenére, hogy ez szembemegy az emberek érdekeivel Forrás: © European Union 2022 - Source : EP/Fred Marvaux

Gyöngyösi Márton a Jobbik elnöke pedig úgy fogalmazott:

– követelte egy májusi Facebook-bejegyzésében Gyöngyösi.

Jávor Benedek és Kocsis-Cake Olivio azt mondták, hogy a szankciókat ki kell terjeszteni az energiapiacokra, majd hozzátették, hogy teljesen elzárnák az orosz gázcsapokat is.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője Forrás: MTI/Kovács Tamás

– fogalmazott az ATV adásában március elején Kocsis-Cake Olivio.

Jávor Benedek Fotó: Szabó Gábor - Origo

– jelentette ki Jávor Benedek, az egykori LMP-s, majd úgy fogalmazott:

A momentumos Fekete-Győr András pedig azt mondta, ha ők lennének kormányon, csatlakoztak volna a teljes olajembargóhoz. A Momentum exelnöke úgy véli, hogy

A szocialista Ujhelyi István is a szankciók fenntartása mellett érvelt még abban az esetben is, ha azok kedvezőtlen hatást gyakorolnak az ellátásbiztonságra és az inflációra.

Hadházy Ákos szélsőbaloldali politikus úgy véli, hogy a retorziók a béke eszközei és jobban fájnak Oroszországnak, mint nekünk.

Fekete-Győr András és Hajnal Miklós Fotó: Koncz Márton - Origo

Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője azt mondta, hogy

Gelencsér Ferenc a párt elnöke és egyben frakcióvezetője a Parlamentben beszélt arról, hogy a szankciók működnek.

Miért áll ki az energetikai szankciók mellett a dollárbaloldal?

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Teljesen egyértelmű, hogy a kontinensüknet válságba taszító energetikai szankciók mellett azért állnak ki és azért követelnek újabb szankciókat, mert Amerikából pénzelik őket. A guruló dollárokért cserébe ugyanazt mondják, mint a nemzetközi globalista hálózatok. Ez nem véletlen, mert a minél nagyobb válsággal szeretnének újra a hatalom közelébe kerülni.

A fenti nyilatkozatokból egyértelműen kiderül az a tény, hogy a baloldali politikusok teljesen tisztában vannak a szankciók káros hatásaival, azonban ők idegen érdekeket képviselnek, és ezért dolgoznak és nyilatkoznak a magyar érdekek ellen.