Eladják minden idők legkegyetlenebb magyar sorozatgyilkosának házát Dunakeszin

Pándy András
Hungarian-born pastor and former teacher of protestant religion Andras Pandy (L) arrives at the Brussels court house 18 February 2002, where he goes on trial for allegedly murdering six members of his family and possibly eight other people. His 44-year-old daughter Agnes, with whom he had an incestuous relationship, has confessed to taking part in five of the murders including that of her mother Ilona Sores. Pandy has denied the killings. AFP PHOTO EPA-BELGA/OLIVIER MATTHYS / AFP PHOTO / BELGA / OLIVIER MATTHYS
Vágólapra másolva!
Minden idők legkegyetlenebb magyar bűnözőjének tartott férfi egykori otthona jelenleg állami tulajdon lett. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő eladja a néhai sorozatgyilkos családirtó ingatlanát.
Vágólapra másolva!

Minden idők legkegyetlenebb magyar bűnözőjének tartott Pándy András egykori otthona Dunakeszi egyik kertvárosi utcájában áll - írja a Blikk.

Az Origo összegyűjtötte minden idők legkegyetlenebb gyilkosságait, mely listán Pándy András is szerepel. A férfi megölte két feleségét és négy gyerekét. Akkor bukott le, amikor lánya, Ágnes - aki egyébként az apja szeretője lett - feladta magát, és bevallotta, hogy négy gyilkosságban vett részt, egyet pedig ő maga talált ki. Az áldozatokat lelőtték majd fejbe verték, és savval leöntötték.

A Blikk információi szerint miután saját felesége, gyermekei és szeretői lemészárlása miatt az idős Pándy András egy belga börtönbe került, a gyilkos magyarországi otthonát az a mostohalánya örökölte meg, aki még el tudott menekülni elvetemült apja elől.

Lánya lemondott az örökségéről, így az a magyar államra szállt.

A lelkész a házat kilencvenes években vásárolta Dunakeszin, a férfi néhány évet töltött el ott, és közben hamis bizonyítékokat gyártott, hogy eloszlassa a vele kapcsolatos gyanúkat.

Például statisztákkal eljátszatta eltűnt családtagjait, és a felvételeket elküldte Belgiumba.

Amikor 1997-ben őrizetbe vették, a ház megürült. Előtte a nyomozók még töviről hegyire átkutatták. Felásták az egész kertet is, emberi maradványok után kutatva, de csak állati csontokat találtak.

Pándy András házát Dunakeszin sűrű növényzet rejti / Fotó: Grnák László

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hamarosan pénzzé teszik az ingatlant.

Az adásvételt kissé megbonyolítja, hogy a tulajdoni lapon a Pándy-ház közös telken áll a szomszédéval, erről, azonban a neve elhallgatását kérő férfi eddig nem tudott.