Szánalmas magyarázkodással védekeztek az anyjuk halálát okozó hajdúsági férfiak

Vágólapra másolva!
Védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt ítélt el két férfit a Debreceni Ítélőtábla, amiért sem enni, sem inni nem adtak a hidegben és mocsokban tartott édesanyjuknak.
Vágólapra másolva!

Két férfi egy hajdúsági városban együtt lakott egy kertes házban 60 éves anyjukkal. Az asszony agyvérzéshez hasonló betegségen esett át, ennek ellenére magát és a fiait is ellátta, pedig gyakran zavart és feledékeny volt.

A férfiak látták, hogy az állapota folyamatosan romlik, mégsem gondoskodtak a gyógyszereiről és nem is gondozták.

Az asszony lesoványodott. Amikor éhes volt, többször is a szomszédaihoz fordult, tőlük kért ennivalót. A házban nem volt víz és áram, de szemét az volt benne, nem is kevés. 2019-ben fizikálisan és pszichésen is leromlott az asszony állapota. Az ismerősei többször mondták a fiainak,

hogy biztosítsák a gondozását, de ők ezzel nem foglalkoztak.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

2019 decemberében, amikor a napszámosként dolgozó férfiak hazaértek, észrevették, hogy az asszony már nagyon rosszul van. A mentők megkezdték az újraélesztését, és kórházba vitték, de nem sokkal később meghalt. A boncolás szerint a kihűlés anyagcsere-zavart okozott az elhanyagolt, alultáplált asszony szervezetében, aki az utolsó napokban nem evett és nem ivott, mert a saját fiai - akiket ő nevelt - nem adtak neki. A testén kezdődő felfekvéses fekélyeket találtak.

A férfiak beismerték, hogy elhanyagolták az anyjukat, a bűnösségüket azonban tagadták.

Azzal védekeztek, hogy az asszony nem fogadta el a segítségüket, amit viszont a bíró nem fogadott el.

A Debreceni Ítélőtábla védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt az egyik férfit 5, a testvérét pedig 6 év fegyházbüntetésre ítélte jogerősen – írja az ügyészség.hu.