Baranyi Krisztina nevetségesen toporzékolt az ATV-ben, Gyurcsányné kedvenc bloggerei hisztérikusan ünneplik

Baranyi Krisztina, ATV
Vágólapra másolva!
Hatalmas botrányt keltett, hogy az ATV reggeli műsorában Baranyi Krisztina baloldali polgármester nem volt hajlandó válaszolni az egyik kérdező, a Pesti Srácok újságírója, Szalai Szilárd kérdéseire. Baranyi egészen példátlan módon politikusként arról kezdte kioktatni az újságírókat, hogy mik az újságírás szabályai, mintha ebbe bármilyen beleszólása lenne, és polgármesterként nem az lenne a feladata, hogy válaszoljon a kérdésekre. A legszánalmasabb a történetben még csak nem is Baranyi, hanem a régi indexesek új blogja, a Telex, amely szolgai módon azonnal a baloldali politikusnak kezdett hízelegni, ahelyett, hogy "újságírói" elgondolkodtak volna a sajtószabadságról (lehet, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő kivételesen nem tudta telefonon elérni Gyurcsánynét, hogy megkérdezze tőle, mi az). Huth Gergelyt, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjét kérdeztük a történtekről. 
Vágólapra másolva!

„Az újságírás egy szakma, és a médiának megvannak az etikai normái és működési szabályai, amibe az is beletartozik, hogy ha valaki politikusként, közszereplőként elfogadja egy televíziós csatorna meghívását egy vitaműsorba, akkor nem válogat az őt kérdező újságírók között

- válaszolta kérdésünkre Huth Gergely.

Ha a Magyar Újságírók Szövetsége nem a szovjet időkből ránk marad posztkommunista gittegylet lenne, kutya kötelessége lenne tiltakozni a méltatlan és felháborító történtek miatt, Baranyi Krisztinának ugyanis nem volt joga arra, hogy sértegesse és gyalázza a kollégánkat, Szalai Szilárdot. Ugyanakkor nagyon köszönjük az ATV műsorvezetőinek, Kárász Róbertnek és Krug Emíliának a remek helytállását és kiállását a sajtószabadság mellett.

Nagyon becsüljük Szalai Szilárd kollégánkat, aki karakánul és úriemberként viselte a megalázás kísérletét!

Hál' Istennek a történtek nagy sajtóvisszhangot váltottak ki, még a baloldalról is érkezett némi szolidaritás, ugyanakkor ki kell emelni a Telex aljas és szánalmas írását, amelyben Baranyi Krisztinának adnak igazat, és az ATV-t próbálják zsarolni annak érdekében, hogy a jövőben a nemzeti konzervatív oldalhoz tartozó újságírókat ne hívják meg.

Baranyi nevetséges produkciója az alábbi felvételen tekinthető meg:

Az ügyben a főszerkesztő egy közleményt is megjelentetett: