Bemutatjuk Biden emberét, akit a dollárbaloldal irányítására küldtek Magyarországra

PRESSMAN, David
Budapest, 2022. szeptember 2. David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az új amerikai nagykövet legfőbb célja hazánkban, hogy folyamatosan ellenőrizze a több milliárd forintos kampánytámogatást kapó dollárbaloldalt. Joe Biden embere korábban magához rendelt két magyar bírót is, hogy többek között így próbálja befolyásolni a magyar belpolitikát. David Pressman a szabadon működő magyarországi újságokat is megtámadta, végül a HírTV tette nevetségessé a túlmozgásos áldiplomatát.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban folyamatosan támadta a negyedszerre kétharmaddal megválasztott jobboldali kormányt David Pressman újdonsült magyarországi amerikai nagykövet. Most bemutatjuk, hogy miért viselkedik így.

Joe Biden embere

Joe Biden amerikai elnök májusban jelentette be, hogy David Pressmant szánja a budapesti nagykövetség élére, jelöltségét júliusban hagyta jóvá a szenátus. A diplomata augusztus 8-án tett hivatali esküt az Egyesült Államok magyarországi nagyköveteként.

Pressman, a hollywoodi celebek ügyvédje egyértelműen Joe Biden embere.

Már azelőtt felrúgta a diplomáciai protokollt, hogy kiutazott volna a célállomására, Budapestre. Mint azt a meghallgatásán elmondta, eufemizmusnak tartja azt, ha valaki hanyatló demokráciáról beszél hazánkkal kapcsolatban, „hiszen az leplezi a sajtószabadság leépítése, az igazságszolgáltatás befolyásolása mögött meghúzódó szándékosságot" - írta korábban a Kontra.

A nyíltan diktatúrát kiáltó, valamint Magyarországot a meghallgatáson később a gyermekvédelmi törvény kapcsán burkoltan lehomofóbozó nagykövetjelölt ezután még továbbment, amikor kifejtette, hogy „a civil szervezetek ki vannak szorítva a demokratikus folyamatokból, ezért szükségük lesz az amerikai nagykövetség támogatására".

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete rövid pórázon tartja a dollárbaloldalt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Biden budapesti kinevezettje hivatásos provokátor

Pressmannal kapcsolatban a The European Conservative szerzője, Shea Bradley-Farrell – aki a híres amerikai Counterpoint Istitute vezetője, és májusban a CPAC Hungaryn is felszólalt – emlékeztett:

Hozzátette: Pressman elfogult kijelentései megdöbbentő módon sértik a magyar népet és a nemrég megválasztott kormányt, amennyiben egy adott ország diplomáciát kíván folytatni egy NATO-szövetségessel. „Magyarország egy parlamentáris rendszerű köztársaság; 2022 áprilisában a magyar választók immár negyedszerre egymás után bizalmat szavaztak Orbán Viktor miniszterelnöknek és a Fidesz vezette pártszövetségnek. Ráadásul a konzervatív pártlista több szavazatot kapott a magyar választóktól, mint bármely más párt Magyarország történetében. Ennyit Pressman totalitarizmusra vonatkozó állításairól" – vélekedett Shea Bradley-Farrell.

Szellemes válasz a HírTV-től

Pressman magyarországi állomáshelyére érkezve folytatta a júniusban elkezdett irányvonalát. Sőt, fokozta is a tempót. Októberben ugyanis előbb burkoltan megfenyegette Magyarországot, amiért hazánk – Törökország mellett – még nem ratifikálta Svédország és Finnország NATO-csatlakozását. Pressman kifejtette: reméli, ez ügyben nem lesz szükség nyomásgyakorlásra.

Ezt követően pedig a követség közösségi oldalán egy videót is posztoltak, a következő szöveg kíséretében: „Az elmúlt hetekben egyes vezető magyar kormányzati szereplők és a kormány által finanszírozott kommentátorok durva Nyugat- és Amerika-ellenes nyilatkozatokat tettek. Magyarország és az Egyesült Államok szövetségesek. Az orosz agresszió mindannyiunkat fenyeget, össze kell tartanunk, nem pedig széthúznunk!”

A felvételen egy kvíz látható, amelyben a nagykövetség az általa demonstrált idézetek forrására vár választ. Kövér László vagy Vlagyimir Putyin? Bencsik András vagy Vlagyimir Putyin? Mráz Ágoston Sámuel vagy Vlagyimir Putyin? Semjén Zsolt vagy Vlagyimir Putyin? – ezeket a lehetőségeket vázolták fel a videóban. Minderre a a Hír TV szellemes választ küldött.

Twitter-üzenetben számolt be David Pressman amerikai nagykövet arról, hogy találkozott két magyar bíróval, Matusik Tamással és Vasvári Csabával Forrás: Twitter

Magához rendelt két bírót Pressman

Október 28-án látott napvilágot, hogy David Pressman találkozott két magyar bíróval, Matusik Tamással és Vasvári Csabával, akik nem mellesleg az Országos Bírósági Tanács (OBT) tagjai is. Az ügy bírósági körökben megütközést keltett. Fordított eset nehezen képzelhető el; gondoljunk csak bele, mekkora botrányt okozna, ha a washingtoni magyar nagykövet bekéretné akár egy állami legfelsőbb bíróság néhány bíráját.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a bírói függetlenségből fakadóan a bírói szervezet arra jogosított testületei foglalhatnak állást abban a kérdésben, hogy az Alaptörvény, a törvényi rendelkezések és az etikai szabályok fényében egyáltalán jogszerű találkozónak minősíthető-e az OBT két tagjának látogatása és tárgyalásai az Egyesült Államok budapesti nagykövetével. Mindenesetre, a nagykövet lépése példátlan több szempontból is, nemzetközi és belső jogi értelemben is aggályos az általunk megkérdezett alkotmányjogász szerint. Tegyük hozzá: a bírói függetlenség látszatára sem vigyázott a két magyar bíró, de persze az amerikai nagykövet sem.

A dollárbaloldalt ellenőrzi a nagykövet

A fent bemutatott esetek is világosan bizonyítják, hogy

Pressman legfőbb feladata, hogy folyamatosan beavatkozzon a magyar belpolitikába a dollárbaloldal érdekeinek megfelelően.

Mindezek mellett az is a feladata, hogy folyamatosan ellenőrizze a dollárbaloldalt. A baloldal milliárdos amerikai kampánytámogatására nyáron derült fény.

AZ AMERIKAI TÖREKVÉST KISZOLGÁLÓ HAZAI SZEREPLŐK KÖZÖTT BAJNAI GORDON VOLT KORMÁNYFŐ ÉS MÁRKI-ZAY PÉTER, AZÓTA ELBUKOTT MINISZTERELNÖK-JELÖLT IS FELBUKKAN.

Az amerikai pénz útját pedig az a Korányi Dávid egyengette, aki jelenleg Karácsony Gergely városházi tanácsadója, korábban Bajnai Gordont látta el tanácsokkal, s egyébként igen jó kapcsolatot ápol a Soros Györgyhöz köthető globális hálózattal.