Több mint 10 autókereskedést lopott meg a fóti férfi

Vágólapra másolva!
Nagyobb értékre üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy negyvenes éveiben járó, fóti férfi ellen azért, mert tizenhatszor lopott több mint tíz autókereskedésből katalizátorokat az egész országban.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly tavasszal döntötte el, hogy ezt fogja tenni, mert a nemesfém tartalmuk miatt értékes alkatrészeket el lehet adni és abból neki pénze lesz.

A lopásokra alaposan felkészült, beszerezte a megfelelő szerszámokat és terepszemlét tartott. Mindig olyan autóval ment lopni, amit egy rendvédelmi szerv kiselejtezett.

Azt gondolta, hogy emiatt kisebb az esélye annak, hogy egy közúti ellenőrzésnél megállítsák.

Helyszíni kép Forrás: police.hu

Célpontjait autó hirdetések alapján szemelte ki. Olyan autókra keresett rá, amelyeknek drága volt a katalizátora.

Országszerte több mint 10 autókereskedésbe tört be. Járt Kaposváron, Szekszárdon, Vácott és Budapesten és mindig a kiállított autókból vette ki a katalizátort.

De olyan is előfordult, hogy egy parkoló autót szemelt ki.

Helyszíni kép Forrás: police.hu

A lopássorozatnak összesen 16 érintett áldozata van, akiknek 112 800 forint és 875 700 forint közötti közötti kára keletkezett.

A zsákmányt a férfi egy erre szakosodott cégnél adta el. Azért, hogy a sokszori eladás ne keltsen feltűnést, mert úgy gondolta, hogy adózási szempontból előnyösebb,

az apját, a barátnőjét és egy ismerősét is megkérte arra, hogy adjon el néhányat.

Márciusban a rendőrök őrizetbe vették a férfit, akit letartóztatták. Az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és járművezetéstől eltiltást kért, és indítványozta, hogy vegyél el a vagyonát. A bűntársai hamis vételi jegyek felhasználása miatt felelhetnek majd a bíróságon.