300 millió forintnyi dollárt kapott a régi indexesek új blogja a Biden-kormányzattól

Szabolcs Dull, index, Főszerkesztő, újság, magyar, Potsdam, 2020. 09. 17., M100, M100 díj,
Szabolcs Dull, former editor-in-chief of one of the biggest Hungarian news websites, the 'index.hu' receives the "M100" media award on September 17, 2020 in Potsdam, west of Berlin. - Szabolcs Dull was awarded the renowned German "M100" Sanssouci Colloquium media award on September 17, 2020. Index.hu is Hungary's most-read news portal and a rare independent voice in a media landscape increasingly controlled by allies of Prime Minister Viktor Orban. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP)
Vágólapra másolva!
A régi indexesek új blogjának főszerkesztője, a Gyurcsánynéval rendszeresen telefonálgató Dull Szabolcs arról számolt be, hogy a most induló „oktatási" projektjüket az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) több mint 740 ezer dollárral (majdnem 300 millió forint) támogatja. A Telex nevű baloldali propagandaorgánum vezetője azt azonban „elfelejtette" megemlíteni, hogy a DRL a washingtoni Külügyminisztérium egyik szerve, amely az amerikai adófizetők pénzéből működik. Emlékeztetőül: a 2022-es országgyűlési választási kampányban a magyarországi baloldal részére több mint 3 milliárd forintnak megfelelő dollár érkezett az Egyesült Államokból, a támogatás forrása ugyanakkor még mindig nem tisztázott. Pontosabban: hazugság, hogy mikroadományok voltak.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsánynéval bizonyítottan szoros kapcsolatot tartó, híváslistája alapján a bukott miniszterelnök feleségével rendszeresen tárgyaló Dull Szabolcs, a régi indexesek új blogjának főszerkesztője úgynevezett címlapsztoriban közölte, hogy „Indul a Telex Akadémia".

Dull Szabolcs Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A cikk alapján egyfajta oktatóközpontot akarnak működtetni a blog munkatársai, más szóval:

szintet lép a baloldali propagandagyár.

A tájékoztatás szerint lesznek ingyenes és fizetős képzéseik is. A fizetős képzés arra utal, hogy nyerészkedni kívánnak az amerikai adófizetők pénzéből.

Az Idea Alapítvánnyal közösen tanároknak, önállóan pedig 15-25 év közötti diákoknak szerveznek képzéseket.

A Telex Akadémia szakmai igazgatója Munk Veronika tartalomfejlesztési vezető, azaz a leváltott főszerkesztő, ügyvezető igazgatója pedig Pusztay András.

A cikk utolsó bekezdése a legérdekesebb: „A programunk ötletével több különböző, nyílt pályázaton is indultunk, végül az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) támogatja két évre 740 740 dollárral. Ezt a pénzt nem a Telex működésére fordítjuk, hanem teljes egészében a fiataloknak szóló ingyenes programunkra és az oktatóközpont beindítására."

Bár a propagandista-főszerkesztő nem említi meg, de

a DRL (magyarul: Demokrácia, Emberi Jogok és Munkaügyek Hivatala) az amerikai Külügyminisztérium (United States Department of State) egyik osztálya.

Mivel állami szerv, ezért

az amerikai adófizetők pénzéből működik,

amit a washingtoni szövetségi Kongresszusnak kell megszavaznia.

Az amerikai Külügyminisztérium logója Forrás: Shutterstock/ Wawx

A baloldali propagandalap az „oktatási" médiaprojektjére kapott bő 740 ezer dolláros támogatás 294 millió forintnak felel meg, azaz közel 300 millió.

Nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a súlyos megélhetési válsággal küszködő amerikai adófizetők tízmillióit senki nem kérdezte meg arról, vajon örülnek-e annak, hogy az adójukból működő Biden-kormányzat magyarországi propagandistáknak utalja át a pénzüket, ahelyett, hogy az ő életkörülményeiken javítana.

Több mint 3 milliárd forintnyi dollárt kapott a baloldal kampányra, csak az nem világos, hogy kiktől

Az Origo már több alkalommal beszámolt arról, hogy az idei országgyűlési választási kampányban érkezett amerikai pénz a hazai baloldalnak. A támogatás forrása mind a mai napig nem világos.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának titkosszolgálati forrásokra hivatkozó jelentése értelmében a Bajnai Gordon embere, Korányi Dávid által vezetett

Action for Democracy nevű amerikai alapítvány 1 848 603 106 forint támogatást utalt Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt egyesületének, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM).

Ebből az összegből az MMM 2022 márciusa és júliusa között mintegy

1,4 milliárd forintot fizetett ki a Bajnai–Ficsor–Dessewffy-körhöz köthető DatAdat-csoportnak. Egy baloldali propagandaorgánum, az ezalényeg.hu kiadója, az Oraculum 2020 Kft. 1 milliárd forintot,

a DatAdat Professional Kft.-nek 148 millió forintot, a Gemius Hungary Adatfeldolgozó és Kutató Kft. 3,5 millió forintot kapott az Action for Democracytól.

A Nemzetbiztonsági Bizottság jelentősen alapján

3 014 643 717 forintnak megfelelő dollár érkezett Amerikából a Korányi által vezetett alapítványon keresztül a magyarországi baloldalhoz.

Innen ered a dollárbaloldal jelző.