Vasvillával támadt rendőrökre egy Pest megyei férfi

vasvilla, rendőrség, támadás
ezzel a vasvillával indult meg a rendőrök felé egy körözött bűnöző Pest megyében
Vágólapra másolva!
Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt nyomoz egy középkorú férfi ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.
Vágólapra másolva!

November 27-én délután jelentették be a rendőrségen, hogy egy Pest megyei település vasútállomásán egy 10 év körüli kislány a vasúti síneken sétál, egyedül van. A rendőrök ismerték a gyereket, aki nem válaszolt a feltett kérdésekre. Hazavitték. Amikor a házhoz értek és átadták a szülőknek, ellenőrizték az édesapja adatait a nyilvántartásban és megállapították, hogy a körözik.

Közölték vele, hogy be kell mennie velük a kapitányságra.

A megalapozott gyanú szerint a férfi kijelentette, hogy nem hajlandó önként alávetni magát az intézkedésnek, és többszöri felszólítás után is megtagadta az együttműködést. A levegőbe csapott, majd elindult a ház felé.

A rendőrök két oldalról megfogták a karjánál, így próbálták meg visszatartani, és kezeit a bilincseléshez alkalmas helyzetben rögzíteni.

A férfi megfeszítette a karjait. Bal karját egy erőteljes mozdulattal kirántotta a rendőr kezéből, amitől az őrmester hüvelykujja megrándult. A férfi kiszabadult a fogásából és beszaladt az udvarra, ahol felkapta a vasvillát és maga előtt tartva a rendőrök felé indult, miközben azt übvöltötte:

Az egyik rendőr elővette a szolgálati fegyverét és újra felszólította a férfit az együttműködésre, aki ekkor a vasvillával a lakás bejárati ajtaja felé sietett, és közben a kisfiának azt kiabálta, akadályozza meg, hogy a rendőrök be tudjanak lépni a házba. Amíg a gyerek a rendőrök útjában állt, apja kiugrott az ablakon és elszaladt. A férfit tegnapelőtt fogták el és vitték be a kapitányságra. A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem hogy beismerő vallomást nem tett, de még panasszal is élt amiatt, mert meggyanúsították felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel.

A 48 éves férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több rendőrkapitánysága is nyomozás zaklatás és más bűncselekmények miatt.

Egy másik ügyben is gyanúsítottként hallgatták ki, ami után őrizetbe került.