Cseh Katalinon nevet mindenki: még Donáth Anna kapcsán is a Fidesz jut eszébe - videó

Cseh Katalin, Brüsszel, Momentum, uniós pénz, unió, baloldal, Cseh,
Vágólapra másolva!
Az ATV műsorvezetője a név bemondása nélkül felolvasott a momentumos Donáth Annától egy idézetet, majd megkérdezte annak párttársától, Cseh Katalintól, hogy vajon ki mondhatta azt? Mire Cseh gondolkodás nélkül rávágta, hogy szerinte fideszes képviselőtől származik az idézet – hívja fel rá a figyelmet a drót.info.
Vágólapra másolva!

A baloldali Momentum Mozgalom egyik európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin december 2-án az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt a vendége.

Az ominózus, idevágó rész 1:03-tól kezdődik:

Műsorvezető: „De akkor egyet hadd idézzek! Azt mondja egy képviselő, egy EP-képviselő: >>mondjuk ki az igazságot, az Európai Bizottság bejelentése fenyegetésnek látszó időhúzás, amelynek végén a kormány meg fogja kapni az EU-s pénzeket, az uniós támogatások ennek a hercehurcának a befejeztével végül többé-kevésbé hiánytalanul meg fognak érkezni<<.
Biztos tudja, kitől idéztem."
Cseh Katalin:

Műsorvezető:

Cseh erre úgy reagált, hogy

A drót.info a következőképpen értelmezi Donáth Anna szavait: az Európai Parlament és Bizottság között feszülő szemléletbeli és érdekkülönbségből indul ki; merthogy a balos többségű és pártpolitikai logika mentén működő parlament

bármi áron Orbán-kormányt akar buktatni, és az uniós pénzek visszatartásában ehhez eszközt is talált.

(Megjegyzés. Ezt az álláspontot képviseli Cseh Katalin is.)

Ezzel szemben a Bizottság Európa zavartalan működ(tet)ésében érdekelt, így nem lehet célja egyetlen tagállamban sem válságot előidézni. Van tehát egy nagyon is létező szembenállás,

Donáth szavai pedig azt árazták be, hogy a két uniós szerv százeurósokból font kötélhúzásából a Bizottság kerül ki győztesen.

Így hazánk a „hercehurca befejeztével végül" hozzájuthat majd az uniós forrásokhoz.