Ukrajnában fogták el az egyik debreceni pénzváltós rablót - videó

a gyanú szerint a képen látható, Ukrajnában elfogott, grúz férfi részt vett a 2019-ben történt debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában
a gyanú szerint a képen látható, Ukrajnában elfogott, grúz férfi részt vett a 2019-ben történt debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában
Vágólapra másolva!
A gyanú szerint az Ukrajnában elfogott, grúz férfi is részt vett a debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában három évvel ezelőtt.
Vágólapra másolva!

2019. október 7-én délelőtt egy debreceni bevásárlóközpont parkolójában egy pénzváltó alkalmazottjait megtámadta három férfi.

Bántották őket és elvették a náluk lévő készpénzt, majd egy autóval elmenekültek.

A hajdú-bihar megyei nyomozók nagy erőkkel kezdték keresni a rablókat. Egy órával a támadás után megtalálták a meneküléshez használt autót, aztán a minden részletre kiterjedő, kitartó munka során sikerült beazonosítaniuk azt a két grúz férfit is, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

a gyanú szerint a képen látható, Ukrajnában elfogott, grúz férfi részt vett a 2019-ben történt debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában Forrás: Police.hu

A 46 éves Chukhua Zviad és 32 éves társa ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A körözés alapján a fiatalabb férfit az ukrán rendőrök fogták. Őt december 5-én, hétfőn délelőtt adták át a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. A grúz férfit már kihallgatták rablás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, őrizetbe vették és kezdeményezték az ügyészeknél letartóztatása indítványozását. A rendőrök azt gyanítják, hogy a férfinek köze lehet a nyíregyházi pénzváltó kirablásához is.

Chukhua Zviad ellen még él az elfogatóparancs. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya azt kéri, hogy aki a fényképen látható férfit felismeri, vagy tud valami érdemleges információt a bűncselekménnyel kapcsolatban, jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon (Debrecen, Kossuth utca 20.), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén!A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.