Fejszével támadtak egy férfire Somogyban

fejszés támadás
A támadás helyszíne
Vágólapra másolva!
Egy ötvenes éveiben járó, kaposvári férfi fejszével rátámadt az ismerősére, mert eltüzelte azt a fát, amit ő korábban felhasogatott. Az áldozat kis híjján belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Nyáron egy férfi megjelent annál a háznál, ahol a párja és egy másik pár lakott. A barátnője elmondta neki, hogy a másik férfi eltüzelte annak a fának egy részét, amit korábban a férfi hasogatott fel. A másik férfi, akiről a nő beszélt, éppen fát vágott az udvaron, hogy pótolja, amit elhasznált, amikor a feldühödött ember odalépett hozzá.

A támadás helyszíne Forrás: Ügyészség

Összevesztek egymással, a veszekedés pedig elmérgesedett. A vita hevében a kaposvári férfi felkapta a 2,3 kilogrammos fejszét és

a fokával erősen fejbe verte vele a másikat.

Az áldozat az ütéstől összerogyott, de a támadó még nem kegyelmezett neki.

Még kétszer, a nyakánál és a mellkasnál is megütötte.

Ezután elmenekült, de előtte még a fejszét feldobta a ház tetejére.

A megtámadott áldozatnak súlyos, összetett koponyatörése lett, amely következtében életveszélyes állapotba került. Fennállt a veszélye, hogy nem éli túl.

A támadót még aznap elfogták és letartóztatták a rendőrök. A Somogy Megyei Főügyészség ügyészei az emberölés kísérletével megvádolt férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványt.