Brutális baleset történt Veszprém megyében: hat sérült

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy kisbusz balesetet szenvedett, mert a sofőr kialvatlanul ült volán mögé. A balesetben hároman súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek meg.
Vágólapra másolva!

Január 7-én 21 óra körül egy kisbusz haladt Bakonypölöske irányából Noszlop felé. A busz letért a jobb útpadka felé és két beton hídelemnek ütközött.

A 6 utas közül hárman súlyos sérüléseket, két utas és a sofőr pedig könnyű sérülésekkel került kórházba.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 18 éves, devecseri sofőr a kihallgatás során elmondta, hogy kialvatlanul ült volán mögé és valószínűleg elaludt, így történhetett a baleset.

Az férfi ellen közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt folyt eljárás. A Pápai Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. A rendőrség felhívja arra az emberek figyelmét, hogy a fáradtság nagy közlekedésbiztonsági kockázatot jelent. Erre figyeljünk oda:

  • Ha tudja, hogy hosszú útra indul, mindenképp pihenjen előtte!
  • Ha fáradtnak érzi magát, akkor inkább ne üljön volán mögé, kérjen meg mást a vezetésre!
  • Ha út közben tör Önre a fáradtság, akkor álljon félre, frissítse fel magát, igyon kávét vagy sétáljon a friss levegőn!
  • Ha utas is tartózkodik az autóban, akkor kérje meg, hogy beszélgessen Önnel, hogy ne aludjon el!