Havazással, viharos hideggel támad a tél

eső, ősz, Budapest, esernyő, járókelők, maszk, forgalom, 9. kerület, tömegközlekedés, villamos
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Péntek
Borult, párás, foltokban ködös időnk lesz. Délnyugat felől sokfelé várható kiadós eső. Eleinte a déli, estétől az északnyugati szél megerősödik. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat
A délelőtti órákig délen és keleten további eső várható, máshol átmeneti csapadékszünet lesz; azonban estefelé dél felől újabb csapadékrendszer érkezik, elered az eső, sőt az Alpokalján már havas eső, hó is lehet. 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Vasárnap
Borult idő lesz sokfelé jelentős mennyiségű csapadékkal: a Nyugat-Dunántúlon már reggeltől havazás várható, máshol az esőt fokozatosan váltja fel a havas eső, havazás. A megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel igen hideg levegő zúdul be hazánk térségébe, a Kisalföldön hófúvások is lehetnek! Napközben csökken a hőmérséklet, reggel 5, délután már csak 2 fok körül alakul.

Hétfő
Északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, majd futó hózáporok fordulnak elő. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. A maximum fagypont körül valószínű.

Kedd
Felhőátvonulások lesznek, elvétve hózáporokkal. Az északnyugati szél erős marad. Reggel -12, -2, délután -3, +2 fok várható.