Kiderült, hogy a nők vagy a férfiak költenek-e többet karácsonyi ajándékokra

Legrosszabb karácsonyi ajándékötletek, 2022, ajándék, ötlet, karácsony, ünnep,
Merry Christmas. Upper view of young female in gold sequin skirt and sweater with scale and red bow near Christmas tree and gift boxes.
Vágólapra másolva!
Egy frissen elvégzett kutatás bebizonyítja, amit már sejthettünk: a magyar nők inkább a pénztárca mélyére nyúlnak és több pénzt költenek, ha a karácsonyi ajándékokról van szó, mint a férfiak.
Vágólapra másolva!

A felmérés eredményei szerint a magyar lakosság legnagyobb része, 45%-a 10 és 50 ezer forint közötti összeget szán az ajándékokra - írja a Blikk.

Ezen belül is a többség, 24% inkább költ 10 és 25 ezer forint között, míg 21% gondolkodik 25 és 50 ezer forint közötti összegben.

15% szeretne maximum 10 ezer forintból kijönni, míg az igazán nagy költekezők, akik 75-100 ezer forintot, vagy még ennél is többet költenek, vannak kisebbségben a maguk 6 és 7 százalékával.

A magyar nők inkább a pénztárca mélyére nyúlnak és több pénzt költenek, ha a karácsonyi ajándékokról van szó, mint a férfiak. A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock/ Alliance Images

A felmérésben részt vett személyek közül 13%-ot tesznek ki azok, akik nem akarnak vagy nem tudnak idén ajándékra pénzt költeni.

Érdekesség, hogy amíg a 18-39 évesek 10 és 25 ezer forint között költenek, addig a 60 évnél idősebbek 25 és 50 ezer forint között.

Leginkább a megyeszékhelyeken élők gondolkodnak ebben az összegben, messze megelőzve a községekben, városokban élőket, de még a fővárosiakat is.

Akik pedig a legnagyobb költekezők a felmérés szerint, azok a felsőfokú végzettségűek, a 40-59 éves középkorúak és a Budapesten élők: ők 100 ezer forintnál is többet szánnak az idei karácsonyra.