Dollárbaloldal: Korányi Dávid elismerte, szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid, Bajnai Gordon,  FOTÓ FOTÓTÉMA épületfotó SZEMÉLY Közéleti személyiség foglalkozása politikus miniszterelnök tanácsadó államtitkár
Washington, 2009. december 4. Bajnai Gordon miniszterelnök Korányi Dávid kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkárral (j) áll a Capitolium előtt sajtótájékoztatója után washingtoni látogatása második napján, 2009. december 3-án. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Amióta kiderült a baloldal hatalmas botránya, azóta összevissza hazudnak a 3 milliárd forintos külföldi támogatásról. Márki-Zay Péter, Korányi Dávid, az Action for Democracy elnöke és a baloldal rendre azt állította, hogy a milliárdos külföldi támogatás "mikroadományokból" érkezett. Mint kiderült, ez nem felel meg a valóságnak, csúnyán lebuktak a hazugsággal. Mivel már tarthatatlan volt a "mikroadományos" hazugság, ezért maga Korányi Dávid a legfrissebb közleményében ismerte be, hogy voltak "intézményes" támogatók is a guruló dollárok mögött.
Vágólapra másolva!

A baloldal külföldi támogatása a rendszerváltás óta történt legnagyobb külföldi beavatkozási kísérlet a magyar belpolitikai folyamatokba. Amióta csúnyán lebukott a baloldal a 3 milliárd forintos külföldi támogatással, azóta nevetségesebbnél nevetségesebb magyarázatokkal állnak elő a guruló dollárokkal kapcsolatosan.

Nevetségesebbnél nevetségesebb magyarázatokkal állnak elő a guruló dollárokkal kapcsolatban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Márki-Zay Péter azt állította, hogy mikroadományokból érkezett a közel 8 millió dolláros amerikai támogatás. Korányi Dávid, Karácsony Gergely városdiplomácia főtanácsadója és az Action for Democracy elnöke, a lebukást követően azt mondta, hogy a guruló dollárokat a "diaszpórában" élő magyarok tízezrei adták össze.

Csakhogy Rákay Philip, médiaszakember, és a Megafon csapata leleplezték ezt a hazugságot a weboldalakról készült archívált mentések alapján. Kiderült, hogy a 3 milliárd forintot mindössze 11 adományozó adta össze.

A baloldal szánalmasan menekül a kérdések elől, úgy próbálnak tenni, mintha semmi közük nem lenne a guruló dollárokhoz, noha együtt indult az egész magyarországi baloldal az országgyűlési választásokon. Ez nehezen hihető, sőt megmosolyogtató, ahogyan nevetséges módon próbálják megmagyarázni ezt a durva nemzetbiztonsági kockázatot jelentő durva beavatkozást.

Bajnai Gordon bonyolította le a DatAdaton keresztül a baloldal kampányát, míg Korányi Dávid menedzselte a guruló dollárok elosztását Forrás: MTI/Beliczay László

Korányi Dávid a lebukást követően az első közleményében továbbra is mikroadományokról beszélt, de mivel a botrány továbbgyűrűzött ezért egy ma megjelent közleményében már elismeri, hogy intézményi támogatók is voltak a guruló dollárok mögött, ezzel is beismerve, hogy tarthatatlan volt a baloldal és az ő korábbi mikroadományos állítása.