A zebrán elgázoltak egy gyalogost Budapesten, de mégis őt ítélhetik el: aki elütötte, meghalt - videó

Vádat emeltek egy 31 éves férfival szemben, aki 2019 júniusában, a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál, részegen a piros lámpa ellenére lelépett az úttestre és elgázolta egy motoros.
Vádat emeltek egy 31 éves férfival szemben, aki 2019 júniusában, a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál, részegen a piros lámpa ellenére lelépett az úttestre és elgázolta egy motoros.
Vágólapra másolva!
Egy férfi átment a Blaha Lujza tér közelében lévő zebrán annak ellenére, hogy a jelzőlámpa pirost mutatott neki. Egy a megengedettnél jóval gyorsabban haladó motoros éppen a járdához ért és elütötte. Mindkét férfi megsérült, de a motoros egy évvel a baleset után belehalt a sérüléseibe. A balesetről felvétel is készült.
Vágólapra másolva!

2019. június 25-én éjjel egy részeg férfi a Blaha Lujza téri villamosmegállónál lévő zebrán szeretett volna átmenni. Az úttestre lépett megállás és körülnézés nélkül, pedig neki piros volt. A József Körúton, a Rákóczi tér felől érkezett egy motoros, aki a megengedett 50 km/h helyett majdnem 100 km/óra sebességgel ért a járdához.

A motoros észrevette a gyalogost, de olyan gyorsan hajtott, hogy nem tudta elkerülni az ütközést.

A balesetet megelőző pillanatokat egy térfigyelő kamera rögzítette:

A balesetben a gyalogos súlyos, több hónap alatt gyógyuló sérülést szerzett, amely részben maradandó fogyatékosságot okozott neki.

A motorosnak is súlyos sérülései lettek, és hiába kezelték folyamatosan kórházban, több mint 1 évvel a baleset után meghalt.

A baleset okozója a gyalogos volt, mivel közlekedési szabályt szegett azzal, hogy a piros jelzés mellett is a zebrára lépett.

De ha a motoros a megengedett sebességgel hajtott volna, lett volna ideje megállni az ütközés előtt.

Az ügyészség a gyalogost gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta számára. A motoros ellen indított közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárást a férfi halála miatt megszűntették.