Orbán Viktor: Ha jól csináljuk, a Balkán lesz az olcsó energia kapuja Európa számára - videó

RAMA, Edi; ORBÁN Viktor, tirana, Albania, Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozója, 2022. 12. 06.
Tirana, 2022. december 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Edi Rama albán kormányfő (b) az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján Tiranában 2022. december 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett Albánia fővárosába, Tiranába az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára.
Vágólapra másolva!

Erről az eseményről számolt be Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos közösségi oldalán.

A videóban Orbán Viktor azt mondja, hogy

A kormányfő kijelentette: határozott és erőteljes álláspontot fog az európai államok és a nyugat-balkáni országok vezetőinek tiranai csúcstalálkozóján képviselni.
Orbán Viktor azt mondta: Magyarországnak létérdeke, hogy ezek az országok minél hamarabb az Európai Unió tagjává váljanak.

Létkérdés Magyarország energiabiztonsága szempontjából is, hiszen ma gázt csak délről, a Balkánról, Szerbia felől kapnak a magyar családok és a magyar vállalkozások" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Szerbia és a Nyugat-Balkán lehet az olcsó energia kapuja, amely délről érkezik Közép-Európába és így nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa energetikai függetlenségét megoldhatja - tette hozzá.

Az Európai Unió vegye fel végre tagjainak sorába Szerbiát és a többi nyugat-balkáni országot is" - mondta a kormányfő a videóban.

Orbán Viktor korábban egy közös fotót osztott meg Edi Rama albán kormányfővel.