Orbán Viktor megérkezett Albániába

RAMA, Edi; ORBÁN Viktor, tirana, Albania, Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozója, 2022. 12. 06.
Tirana, 2022. december 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Edi Rama albán kormányfő (b) az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján Tiranában 2022. december 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnököt fogadta Edi Rama albán kormányfő az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján Tiranában kedden.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett Albánia fővárosába, Tiranába az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Edi Rama albán kormányfő (b) az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Európai Tanács tájékoztatója szerint ez lesz az uniós és nyugat-balkáni vezetők első olyan csúcstalálkozója, amelyre a nyugat-balkáni térségben kerül sor. A csúcstalálkozó jó alkalmat kínál az EU és a Nyugat-Balkán - mint vitathatatlan uniós perspektívával rendelkező térség - közötti stratégiai partnerség kulcsfontosságú voltának megerősítésére - olvasható a tanács honlapján.

Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Edi Rama albán kormányfő Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A találkozó legfontosabb témái az Ukrajna elleni orosz agresszió következményeinek kezelése, a biztonság megerősítése és a külföldi beavatkozással szembeni ellenállóképesség kiépítése, a migrációs kihívások kezelése, valamint a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem.
A vezetők a csúcstalálkozó végén várhatóan nyilatkozatot adnak ki.