Rendkívül népszerű a Belügyminisztérium oktatási konzultációja

óvoda, aura, Segítőkutya, Alapítvány, kutyás, kutya, debrecen, gyerekek, oktatás, tanuló
Debrecen, 2022. május 24. Az Aura Segítőkutya Alapítvány egyik kutyája részt vesz a debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 2. b osztályának matematika óráján 2022. május 24-én. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő intézmény ezen osztályában az elmúlt év szeptemberétől tartanak állatasszisztált matematika órákat heti egy alkalommal, februártól pedig szintén heti egyszer a testnevelés órákat is kutya segítségével tartják meg. A kutyák jelenléte javítja a gyerekek közérzetét, a motiváció, a figyelem fenntartásával segíti tanulásukat. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Már közel 50 ezren vettek részt a Belügyminisztérium oktatási konzutlációjában. A tárca arra kért mindenkit, hogy december 15-ig minél többen éljenek ezzel a lehetőséggel. 
Vágólapra másolva!

Bár még csak most indult, máris 44 ezernél jár a szülők által elektronikusan kitöltött válaszok száma a Belügyminisztérium által indított oktatási konzultációnál. Eddig 344 ezer szülőnek ment ki értesítés a kérdőív kitöltésének lehetőségéről, így a magas válaszadói szám alapján különösen sikeresnek mondható az indulás - közölte a tárca.

Rendkívül sikeres az oktatási konzultáció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Belügyminisztérium minden magyar diák szüleit megkérdezi többek között a leckeírásra fordított időről, az iskolai értékelésről, magánórákról, az osztályon belüli magatartási problémákról, az iskolai művészeti és sportolási lehetőségekről, tanórán kívüli programokról. A válaszadás önkéntes és anonim.
A nyár és az ősz folyamán már 25 ezer, illetve 33 ezer pedagógus válaszolt az oktatásért felelős Belügyminisztérium kérdéseire az iskolák helyzetével, az oktatók teljesítményének értékelésével kapcsolatban. Az összes magyar pedagógus után az összes magyar szülőt kérdezik meg egy-egy konkrét kérdés kapcsán, illetve van lehetőség szabadon egyéb üzenet írására is.

A tárca már eddig is figyelembe vette a korábbi konzultációk eredményeit, ez így lesz a továbbiakkal is. Hiszik, hogy az oktatás helyzetén javítani az érintettek minél szélesebb körével egyeztetve, velük egyetértésben érdemes. A gyermekek és az oktatás jövője érdekében is kérik, hogy december 15-ig minél többen éljenek ezzel a lehetőséggel!