Szijjártó Péter: Megállapodás született a magyar-örmény diplomáciai kapcsolatok helyreállításáról

HAN, Matjaz; SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. október 11. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Matjaz Han szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. október 11-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Megállapodás született a magyar-örmény diplomáciai kapcsolatok helyreállításáról - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a lengyelországi Lodzba, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri tanácsának ülésére utazott, és közösségi oldalára feltöltött bejegyzése szerint tárgyalt Ararat Mirzoján örmény külügyminiszterrel is.

Szijjártó Péter bejegyzésében emlékeztetett arra: több mint tíz esztendeje, hogy megszakadtak a magyar-örmény diplomáciai kapcsolatok.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Forrás: MTI/Illyés Tibor

- írta a miniszter.

Szijjártó Péter jelezte: a következő lépés a nagykövetek kölcsönös kinevezése lesz.

Fontos összekötő kapocs a két ország között a Magyarországon élő örmény nemzeti közösség, amelynek támogatását a magyar kormány az elmúlt időben jelentősen megnövelte - írta a miniszter, hozzátéve, a diplomáciai kapcsolatok helyreállítása megnyitja az utat a kereskedelmi, kulturális, oktatási és turisztikai együttműködés előtt.