Jakab Péter szétverte a Jobbikot, most Márki-Zayt és saját szavazóit hibáztatta

JAKAB Péter CSELEKVÉS felszólal gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása mutat plenáris ülés politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2021. szeptember 27. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. szeptember 27-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Durcásan, helyenként remegő hangon, szinte sírva értékelte a választás eredményét a Facebookon Jakab Péter, a Jobbik elnöke, amiben Márki-Zay Pétert és - közvetve - saját szavazóikat hibáztatta a választási vereségért.
Vágólapra másolva!

Jakab - meglehetősen szánalmas módon - arról beszélt, hogy büszke arra, hogy "a hat ellenzéki párt képes volt leülni egy asztalhoz és betemetni azokat az árkokat, amelyek korábban bennünket is megosztottak. Képesek voltunk közös programot letenni asztalra és lebonyolítani az ország történetének első országos előválasztását, hogy ne mi, hanem maguk a választók dönthessék el, ki legyen az a közös miniszterelnök-jelölt, aki kihívhatja Orbán Viktort" - vagyis egyrészt értéknek nevezett egy hatalmi alkudozást, másrészt közvetve a saját szavazóikra hárította a felelősséget, mondván ők döntöttek Márki-Zayról (miközben a valóságban a Gyurcsány vezette baloldal döntése volt karácsony visszaléptetése és Márki-Zay előretolása).

"Talán a kevesebb és megfontoltabb, egyértelműbb beszéd több szavazatot hozott volna. Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket, valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta" - mondta Jakab, aki nem volt hajlandó vállalni a felelősséget a vereségért.

A Jobbik elnöke végül kimondta: a baloldal most már Márki-Zay nélkül készül a következő választásra.