A katasztrofális választási bukás és a szexbotrány ellenére Jakab Péter maradt a Jobbik elnöke

JAKAB Péter beszél felszólal frakcióvezető Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2021. december 14. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 14-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A csúfos választási eredmény, az újabb és újabb botrányok ellenére is Jakab Péter marad a teljesen kiüresedett Jobbik elnöke.
Vágólapra másolva!

Szombaton tartják a Jobbik XXIV. tisztújító kongresszusát, melyen eldőlt, hogy

a sorozatos botrányok ellenére Jakab Péter marad a párt elnöke.

Annak ellenére döntött így a párt küldöttsége, hogy Jakab már az előválasztás során is csúfos vereséget szenvedett, az április 3-i országgyűlési választáson pedig a Jobbik volt az egyetlen párt, amelyik egyetlen egyéni mandátumot sem szerzett.

Ráadásul Jakab botrányt botrányra halmozott. Még a választások előtt lakásügyeiről derültek ki furcsaságok, majd az, hogy nagyon ritkán lakik az Országgyűlés által neki bérelt ingatlanban, helyette viszont rendszeresen kabinetfőnökének, Molnár Enikőnek otthonában tölti az éjszakát.

A közösségi médiában családapaként megjelenő Jakab fenyegetőzéssel és a rá jellemző verbális erőszakkal próbálta elhárítani a kellemetlen kérdéseket.

De később az is kiderült, Jakabnak teljesen tönkrement a házassága a kabinetfőnökével való viszonya miatt.

Néhány napja robbant az újabb, szexuális zaklatási botrány a Jobbik háza táján, amikor kiderült, hogy egy jobbikos disznótoron még decemberben

a párt egyik vezető politikusa egy jobbikos disznótoron meg akarta erőszakolni Szilágyi György élettársát.

Az ügyet ráadásul megpróbálták eltussolni, és Jakab is tudott az esetről, bár ő csak később értesült róla,

mert azon az estén állítólag olyan részeg volt, hogy felállni se bírt.

Jakab egyébként 2020 januárjában került a Jobbik élére, és hamar Gyurcsány Ferenc egyik fő szövetségese lett, a párt pedig egy egyszemélyi párttá vált, miután Jakab többek között olyan produkciókkal próbált érvényesülni, hogy az Országházban egy zsák krumplit lóbált Orbán Viktor kormányfő előtt, akinek később beleült a székébe is.

Nem véletlenül kezdték el Gyurcsány bohócának nevezni,

hiszen közben folyamatosan veszítette a Jobbik a szavazókat, Jakab produkcióit pedig már inkább Gyurcsány baloldali szavazói értékelték.

Egy felmérés szerint ráadásul Jakab csak azt érte el ezzel, hogy mára már ő az egyik legnépszerűtlenebb politikus, nála csak Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek nagyobb az elutasítottsága.

A Jobbikban láthatóan továbbra is ez marad az irány: egy politikailag és morálisan teljesen megsemmisült ember marad a teljesen kiüresedett párt élén.