Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ez Magyarország válasza Brüsszel olajszankciós tervére

Orbán Viktor, nemzetközi sajtótájékoztató, Karmelita Kolostor, 2022.04.06.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos levelet küldött Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, amelyben ismerteti a magyar álláspontot a hatodik brüsszeli szankciós csomagról. Orbán Viktor szerint a terv történelmi kudarc, amely tovább növeli a legkiszolgáltatottabbak terheit és az unió semmit nem tesz a hatások enyhítésére. A szankció nagyobb károkat okozna Magyarországnak, mint Oroszországnak - írja a levélben a miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Sem Magyarország, sem az Európai Unió egésze nem áll készen arra, hogy elfogadja és végrehajtsa a Bizottság által javasolt intézkedéseket - írja Orbán Viktor a levélben, aki szerint a szankciókat akkor lehet elfogadni, ha valamennyi tagállamban valamennyi szükséges előfeltétel teljesül. A levélről először a Financial Times adott hírt.

Az Index szerint a miniszterelnök azt írja:

A miniszterelnök hozzáteszi, hogy jelenleg az energiaárak már 40 éves csúcson vannak, a szankciók pedig további neregia áremelkedést hoznának, növelnék a legkiszolgáltatottabbak terheit, és az EU semmilyen érdemi erőfeszítést nem tesz ennek csökkentésére.

Orbán Viktor a levélben hangsúlyozza:

A Bizottságnak nem szabad olyan helyzetet teremtenie, amelyben a szankciók Magyarországnak nagyobb kárt okoznak, mint Oroszországnak - írja a miniszterelnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről