Brüsszel és a magyarországi baloldal a háborús inflációt gerjeszti

Gyurcsány, DK, demokratikus koalíció, kivonul, miniszterelnök, választás, miniszterelnökválasztás, parlament
Vágólapra másolva!
A háború árát Brüsszel és hűséges szövetségeseik, a Gyurcsány Ferenc vezette magyarországi baloldal pártjai az emberekkel akarják megfizetni. Brüsszel miatt alakult ki a háborús infláció, a szankciókkal csak befelé megyünk a háborúba, nem kifelé. Az unió vezetésének egyre abszurdabb ötleteit pedig a baloldali politikusok mindenáron meg akarják valósítani. Minderre jó példa, hogy Bősz Anett főpolgármester-helyettes kiparancsolná az embereket az autóikból, míg egy másik Gyurcsány-párti politikus,  Dávid Ferenc az egekbe emelné a benzin és az élelmiszerek árát. A nyugati baloldali politikusok is hihetetlen ostobaságokat beszélnek, miközben az általuk hirdetett szankciós politika teljesen kontraproduktív. 
Vágólapra másolva!

Több pontja is az autósok ellen irányul annak a brüsszeli kezdeményezésű programnak, amelyhez a főváros baloldali vezetése is csatlakozott a minap. Bősz Anett baloldali főpolgármester-helyettes kívánatosnak nevezte a személygépkocsival történő közlekedés háttérbe szorítását. Ugyancsak ennek a programnak a jegyében (amely a Városok Energiatakarékossági Sprintje nevetséges elnevezést kapta) Tüttő Kata korábban a fűtéssel való spórolásra is felszólította a budapestieket.

Gyurcsány főpolgármester-helyettese: Szálljanak ki az autóból!

fogalmazott Bősz Anett, Karácsony Gergely DK-s helyettese. A Városok Energiatakarékossági Sprintjében egyebek mellett autómentes övezetek és napok szerepelnek, de Tüttő arra is felszólította a budapestieket, hogy a takarékosság jegyében a kevesebb autózás mellett fogják vissza az otthonaik energiahasználatát is.

Gyurcsányék a magyarokkal fizettetné meg a háború árát Fotó: Csudai Sándor - Origo

hangoztatta Tüttő a Spirit FM Aktuál című, múlt csütörtöki műsorában.

Vagyis

télen fűtsenek kevesebbet, nyáron ne használjanak légkondit. Vagyis télen fázzanak, nyáron izzadjanak.

Gyurcsányék az egekbe emelnék a benzin árát is

Mindezzel párhuzamosan Gyurcsány embere az egekbe emelné a benzin árát.

foglalta össze meglátásait a gyurcsányista Dávid Ferenc az ATV-ben. Vagyis a sokak számára a munkavégzés miatt létszükségletet jelentő, és a termékek árát jelentősen befolyásoló benzint egy kalap alá vette az egészségre káros szenvedélybetegséget okozó alkohollal és cigarettával.

Dávid Ferenc megszüntetné az árstopokat Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A gyurcsányista politikus korábban arról beszélt, a nyár végéig - lépcsőzetesen és "osztott teherviseléssel" - ki kell vezetni az üzemanyagárstopot. A Gyurcsány-párti képviselő az ATV-ben azt is mondta, hogy mindenkit be kell vonni az osztozkodásba a terhek tekintetében.

Dávid Ferenc korábban az árstopokat is támadta. A baloldali politikus a Szeged Tv adásában azt hangoztatta, hogy nem szabadna benzin- és élelmiszerárstopot bevezetni, hanem inkább a lakosságnak kellene spórolnia.


– fogalmazott. Hozzátette: bár elfogadja, hogy a kormány védeni akarja az alapvető élelmiszerek árát, de szerinte előbb-utóbb azért mégiscsak abba az irányba kellene menni, hogy szokjuk meg azt, hogy visszaállunk a versenypiaci körülményekhez.

Elképesztő uniós ötletek

Az unió nyugati felében rendszeresen születnek a valóságtól hasonlóan elrugaszkodott, elképesztő elképzelések. Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke például a belső égésű motorokra kivetett karbonadó bevezetését vetette fel, ám ezt az Európai Parlament egyelőre leszavazta. A balliberális politikus korábban azzal a javaslattal állt elő, hogy az energiatakarékosság jegyében

mosás helyett inkább szellőztessék a ruháikat az emberek, a fűtést pedig plusz pulóver viselésével váltsák ki.

Saskia Esken német szociáldemokrata politikus pedig azzal az ötlettel házalt, hogy hazájában tiltsák be a vasárnapi autóvezetést.

Kevesebb fürdésre biztat Frans Timmermans Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A szankciók semmilyen megoldást nem jelentenek

Mint arról korábban beszámoltunk,az újabb és újabb szankciós csomagok amellett, hogy energia- és élelmiszerválságot eredményeznek, valamint fokozzák az inflációs nyomást, elhúzódó háborúba vezetik az uniót. Ráadásul a kontraproduktív brüsszeli szankciós politika negatív gazdasági következményeivel Európának jóval a háború lezárását követően is számolnia kell. Éppen ezért fontos lenne, hogy Brüsszel félretegye a háború finanszírozásában érdekelt pénzügyi körök - pl. Soros György- üzleti érdekeinek képviseletét, és helyette pragmatikus szempontokat, valamint a tagállamok érdekeit helyezze előtérbe. Ennek első lépése az lenne, ha a bizottság visszavonulót fújna azon gázembargós tervezetével összefüggésben, amely még az orosz kőolajimport teljes tilalmának bevezetésénél is drasztikusabb következményekkel járna az európai gazdaságra és háztartásokra nézve - mondta Ifj Lomnici Zoltán.

Mindezek alapján a háború árát Brüsszel az emberekkel akarja megfizetni, miattuk van háborús infláció, a szankciókkal pedig csak befelé megyünk a háborúba, nem kifelé.