Gyurcsány Ferenc jelöltje, Márki-Zay Péter folyamatosan tanúbizonyságot tesz arról, hogy szerinte az egészségügy privatizálása, magánosítása az egyedüli járható út. A legnagyobb videómegosztó oldalra feltöltött videójában a baloldal miniszterelnök-jelöltje megismételte azt a kijelentését, miszerint visszatérne a 2010 előtti bukott baloldali politikához, amelyet főnöke, Gyurcsány Ferenc szeretne ismét megvalósítani a magyar emberek kárára az egészségügyi rendszer privatizálásával.

A Youtube-ra feltöltött videójában Márki-Zay Péter gyakorlatilag elismeri azt, hogy teljesen kiszervezné az állami egészségügyet. 

A globalista érdekeket szolgáló Márki-Zay PéterForrás: MTI/Mohai Balázs

Az egészségügyi ellátás magánosításával óriási terhet róna a magyar állampolgárokra. Ezzel a lépésével a baloldali, globalista érdekeket képviselő politikus megfosztaná az emberek tíz- és százezreit az egészségügyi ellátástól.

Nem ördögtől való gondolat, bár tudom, hogy a kórházi napidíj és a vizitdíj a népszavazás óta tabu. Mint ahogy bármiféle piacosítás. Nagy hiba" - mondta a videóban.