Vágólapra másolva!
Kérdésekkel fordultunk Karácsony Gergelyhez azt követően, hogy egy újabb felháborodott olvasónk egy videófelvételt juttatott el a szerkesztőségünkhöz, amely alapján a baloldali főpolgármester a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túlteszi magát, szolgálati autója ugyanis a buszsávot használja az Erzsébet hídon. Ilyen jellegű közlekedési szabálytalanságra Karácsony részéről már volt példa, miközben az emberek a baloldali politikus hibájából kénytelenek órákon át várakozni a dugóban, addig a főpolgármester a buszsávot használja. Azt kérdeztük Karácsonytól, hogy a buszsáv használatának milyen üzenete van a dugóban ülő budapestiek fele? Mit gondol a tilosban parkolásáról? Tervez-e bocsánatot kérni? Érez-e személyes felelősséget vagy változatlanul úgy tartja, ez a sofőrje hibája kizárólag? Választ azonban nem kaptunk a főpolgármestertől, amennyiben mégis hajlandó lesz a kérdéseinkre reagálni, akkor a cikkünket frissítjük.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo reggel beszámolt: egyik olvasónk a szerkesztőségünkhöz eljuttatott egy videót, amely nemrég készült, és jól látható, ahogyan a Karácsony Gergely főpolgármestert szállító (a sajtóban már többször bemutatott) autó folyamatosan a buszsávban közlekedik, miközben a munkába igyekvő autósok az Erzsébet hídon várakoznak.

Karácsony Gergely Fotó: Csudai Sándor - Origo

KARÁCSONY TÚL AZON, HOGY INTÉZKEDÉSEIVEL A FŐVÁROSBAN KÖZLEKEDÉSI KÁOSZT IDÉZETT ELŐ, A JELEK SZERINT TOVÁBBRA SEM HAJLANDÓ A KRESZ ELŐÍRÁSAIT BETARTANI, ÉS A BUSZSÁVBAN RÖVIDÍTI MEG AZ EGYÉBKÉNT TÉNYLEGESEN HOSSZÚ MENETIDŐT.

Az olvasónk által beküldött videó kapcsán mailen keresztül kérdésekkel fordultunk Karácsony Gergelyhez. A főpolgármesternek azt írtuk: „Az Origo egyik olvasója a szerkesztőségünkhöz eljuttatott egy nemrég készült videót, amelyen jól látható, ahogyan az Önt szállító autó a buszsávban közlekedik, miközben más autósok az Erzsébet hídon várakoznak a dugóban.

Mit gondol erről? Ön szerint milyen üzenete van a dugóban ülő budapestiek fele? Mit gondol a tilosban parkolásáról? Tervez-e bocsánatot kérni? Érez-e személyes felelősséget vagy változatlanul úgy tartja, ez a sofőrje hibája kizárólag?"

Választ a megkeresésünkre azonban nem kaptunk,

amennyiben ez változik, és a főpolgármester mégis hajlandó lesz reagálni a kérdéseinkre, akkor nyomban frissítjük a cikket.

Karácsony korábban „nem emlékezett" arra, hogy éber állapotban a buszsávban közlekedett volna

Nemrég elképesztő magyarázatot adott a baloldali főpolgármester arra a videóra, amit az Origo mutatott be, és amelyen az látszódik, hogy a buszsávban közlekedik a szolgálati kocsija.

– válaszolta Karácsony a Mediaworks témával kapcsolatos kérdésére.

Majd folytatódott az abszurd magyarázkodás, és hozzátette, hogy reméli, sofőrje nem csinált ilyet a szolgálati autóval, de ha mégis előfordul ilyen, majd elbeszélget vele.

Rá egy napra a Mediaworks egy másik, témával kapcsolatos kérdésére Karácsony azt felelte:

A főpolgármester akkor már felháborítónak nevezte sofőrje szabálysértését, illetve azt is elárulta, hogy az autó vezetője szégyelli a tettét.

VÉGÜL A SOFŐRJÉT KIÁLTOTTA KI BŰNBAKNAK, AMIÉRT BUSZSÁVBAN KÖZLEKEDETT, A SOFŐR VISZONT AZ UTASÍTÁST A FŐNÖKÉTŐL KAPJA, VAGYIS KARÁCSONY GERGELYTŐL. KARÁCSONY BŰNTETÉSÜL FEGYELMIT ADOTT SAJÁT SOFŐRJÉNEK, HOGY Ő MAGA MENEKÜLJÖN A FELELŐSSÉG ELŐL.

A baloldali főpolgármester szolgálati autójaű január 14-én, reggel tilosban parkolt a Móricz Zsigmond körtéren.

Az eset kapcsán a Ripost egyik olvasója eljuttatott a szerkesztőségbe egy videófelvételt, melyen az látható, ahogy

Karácsony Gergely szolgálati autója éppen egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyen áll, szabálytalanul.

Erről az Origo itt számolt be.

A videóhoz mellékelt levél szerint a felvétel 2021. július közepén, a Pesti úton készült. Karácsony Gergely egy kampányesemény miatt érkezett ide a szolgálati autójával, és

HOGY A FŐPOLGÁRMESTER ÚRNAK MINÉL KEVESEBBET KELLJEN SÉTÁLNIA A SZÍNPADIG, A SOFŐRJE EGY MOZGÁSKORLÁTOZOTT PARKOLÓHELYEN ÁLLT MEG, A RENDEZVÉNY KÖZELÉBEN.

Ráadásul a baloldali politikus távozása utána a sofőr nem állt odébb, hanem ott maradt:

KARÁCSONY SZOLGÁLATI AUTÓJA KÖRÜLBELÜL MÁSFÉL-KÉT ÓRÁN KERESZTÜL PARKOLT SZABÁLYTALANUL.