Megújul a ferencvárosi Duna-part ikonikus épülete, a Bálna -írja közösségi oldalán Böröcz László, kormánypárti országgyűlési képviselő, a  Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A politikus bejegyzésében hangsúlyozta, hogy  

a Bálna igazi kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrum. Úgy kellemes találkozóhely, mint igazi élménypont. Összeköti a Belvárost Belső-Ferencvárossal, a turisztikai övezetet a gasztrozónával. Budapesten egyedülálló módon teremt közvetlen kapcsolatot a Dunával.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az épületet 2013. november 8-án adták át a nagyközönségnek.  A felújítás időszerű volt. A képviselő szerint

a megújítás célja, hogy időtállóbb, korszerűbb anyagokkal hosszabb élettartamot biztosítsunk a Duna-parti épület számára.Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a műszaki megoldással szembeni fő elvárás az, hogy nem változhat meg az épület külső megjelenése, kialakítása. Böröcz hangsúlyozta, hogy az ikonikus épület egyedi formája nappal a dunai látkép meghatározó része. Az épület megjelenése önmagában is turisztikai vonzerővel bír. Ugyanakkor

sötétedés után ebből a pozitív hatásból azonban semmi nem érezhető jelenleg az épület megfelelő megvilágításának hiánya miatt. Éppen ezért díszvilágítást kap.

Végezetül a politikus így zárta a bejelentést: 
A fejlesztés során elektromos autótöltők telepítésére kerül sor a garázsban, valamint a parkolástechnikai rendszer korszerűsítése is meg fog történni. De a kiállítóterem és a rendezvényterem is felújításra kerül.