Letartóztatták a Futórózsa utcai gyilkost

Vágólapra másolva!
Elrendelte a bíróság annak a férfinek a letartóztatását, akit a XVI. kerületi Futórózsa utcában múlt vasárnap történt halálos késeléssel gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

Ahogy írtuk, vasárnap a XVI. kerületben, az utcán megszúrtak egy 39 éves férfit, aki az orvosi ellátás ellenére a kórházban meghalt. Gyilkosát 48 órán belül elfogták. Szerdai sajtótájékoztatóján Pál Adrián, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese arról beszélt, a gyanúsított,

a 39 éves, Ukrajnában született, magyar állampolgárságú kőműves elsírta magát, megtört, és bevallotta az emberölés elkövetését a rendőröknek.

A Futórózsa utcai gyilkosság gyanúsítottja a Fő utcában, 2022.01.21-én Fotó: Polyák Attila - Origo

A Fővárosi Törvényszék a letartóztatás elrendeléséről szóló pénteki közleményében azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra - 2022. február 21-ig - elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit emberöléssel gyanúsítanak a szökés, elrejtőzés veszélye miatt. A törvényszéki közleményben kifejtették,

a gyanúsított nem a bejelentett lakóhelyén élt, az eljárás során derült ki, hogy lakhatását a munkáltatója biztosította.

A gyilkos Fotó: Polyák Attila - Origo

Bár a férfi "ukrán és magyar kettős állampolgár, (...) a szorosabb személyi és vagyoni viszonyai Ukrajnához kötik" - írták, majd hozzátették, mindezeket és a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlyát, valamint a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés "mértékében rejlő fenyegetettséget" is figyelembe véve megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban kényszerintézkedés alkalmazása nélkül nem lenne biztosítható. A letartóztatásról szóló végzés végleges - olvasható a közleményben.