Megverte a buszsofőrt és a buszt is megrongálta egy fiatal férfi Salgótarjánban

Vágólapra másolva!
Rátámadt a buszsofőrre egy részeg férfi, miután az nem akarta felengedni a buszra, mert nem volt érvényes menetjegye. A férfi dühében ezután a buszt is megrongálta. Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás miatt emelt vádat ellene.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020. december 18-án, délután, a salgótarjáni távolsági autóbusz pályaudvaron részegen, érvényes menetjegy nélkül akart felszállni egy buszra.

Amikor a buszvezető felszólította, hogy szálljon le és vegyen jegyet, a férfi a vezetőfülke elválasztó ajtaját dühösen nekilökte a sofőrnek. Ekkor a sofőr leszállította a buszról, a férfi ennek ellenállt, szidni kezdte, majd ököllel meg is ütötte a sofőrt,

melynek során mindketten a földre estek. Ezután a vezető beszállt az autóbuszba, bezárta az ajtót, és megpróbált elindulni. Ekkor a férfi

letépte a helyéről a busz első szélvédőjén lévő egyik ablaktörlő lapátot, a másik lapátot pedig megrongálta, majd a már bezárt busz első ajtaját többször megrúgta és tovább üvöltözött.

A buszban összesen mintegy 130.000 forint kár keletkezett.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség a büntetlen előéletű, bűncselekményt beismerő és megbánó fiatal férfival szemben

közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, illetve a kár megtéríttetését javasolta.