Halálos lakástűz történt Dunaharasztiban

Dunaharaszti, 2022. február 3. Tűzvizsgáló helyszínel egy kiégett családi háznál Dunaharasztiban, a Széchenyi István utcában 2022. február 3-án. A negyven négyzetméteres, kétszobás családi ház teljes terjedelmében égett. Az épületben egy idős férfit holtan találtak a tűzoltók. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy negyven négyzetméteres családi ház Dunaharasztiban csütörtök reggel - írja a Katasztrófavédelem. Egy ember meghalt a balesetben.
Vágólapra másolva!

A tűz egy kétszobás családi házban ütött ki a Széchenyi István utcában, a teljes ház égett, onnan egy kocsira és egy fenyőfára is átterjedtek.

Tűzvizsgáló egy kiégett családi háznál Dunaharasztiban, a Széchenyi István utcában február 3-án Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az esethez négy járművel vonultak ki a délegyházi és a szigetszentmiklósi hivatásos és önkéntes tűzoltók.

Az egyik szobában egy idős férfit találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

Feltételezhetően a tüzet dohányzás okozta, de a keletkezés okát és a baleset körülményeit még vizsgálják. A Katasztrófavédelem felhívja a figyelmet, hogy a hideg időben általában megemelkedik a lakástüzek száma, ezért érdemes jobban odafigyelni egyedül élő rokonainkra, ismerőseinkre, szomszédjainkra.