Újabb rendőrről derült ki, hogy fizethetett a védettségi igazolásért

oltatlanokat jutattak védettségi igazolványokhoz
oltatlanok kapták meg ezeket a védettségi igazolványokat (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Még egy rendőrt kihallgatott az ügyészség, aki a gyanú szerint azért fizetett, hogy oltás nélkül jusson védettségi igazoláshoz. Ezt közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken.
Vágólapra másolva!

A múlt héten vettek őrizetbe két embert, egy budapesti háziorvost és az asszisztensét azért,

mert a gyanú szerint valótlan tartalmú oltási igazolásokat állítottak ki.

Rendelésükön két rendőr is megjelent. Fizettek azért az igazolásért, amit a háziorvos asszisztense az után állított ki,

hogy a doktor felszívta egy fecskendőbe a oltóanyagot és a mosdókagylóba kinyomta.

A Keresztes Imre főügyész közleménye szerint csütörtökön a nyomozó ügyészség még egy rendőrt gyanúsítottként hallgatott ki, mert a megalapozott gyanú szerint

ő is fizetett azért, hogy oltás felvétele nélkül jusson védettségi igazoláshoz.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozásban már öt embert hallgatott ki gyanúsítottként, Vallomást még egyikük sem tett, de a gyanúsítottak közül többen panaszt jelentettek be a közölt gyanúsítással, a motozással és a kutatással szemben, valamint felülbírálati indítvánnyal éltek a vagyonelkobzás biztosítása érdekében lefoglalt euró és forint miatt.

A közegészségügyi-járványügyi intézkedések megszegésével korrupciós bűncselekményeket - haszonszerzési céllal - rendszeresen elkövető budapesti háziorvos és szakasszisztense az ügyészség indítványának megfelelően letartóztatás alatt áll, a rendőrök viszont szabadlábon védekeznek.