Tizenhat évet kell börtönben töltenie a mórahalmi testvérgyilkosnak

Vágólapra másolva!
Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a mórahalmi férfit, aki két évvel ezelőtt leszúrta az öccsét, majd rágyújtotta a haldokló áldozatra a házat.
Vágólapra másolva!

2020. január 4-én éjjel két óra után egy részeg férfi felkereste 17 éves öccsét a korábbi közös családi házukban Mórahalmon. A testvérek összevesztek, majd össze is verekedtek egymással. A fiatalabb fivér késsel megsértette bátyja kezét.

A jóval erősebb férfi elvette tőle a kést és hátba szúrta vele az öccsét.

Atán magához vette öccse mobilját, az udvarról benzint hozott,

szétlocsolta a házban és a melléképületben, majd meggyújtotta.

A két épület szinte teljesen leégett. A gyújtogatás ház után hazament. Másnap a helyi rendőrök vették őrizetbe.

A férfi azt mondta a nyomozóknak, amiatt vesztek össze, mert az öccse drogos volt és elismerte, hogy felgyújtotta a tanyát.

A szakértő szerint a tűz ott égett a legintenzívebben, ahol az áldozat kimenekülhetett volna az ablakok nélküli épületből.

Az orvosszakértői vélemény szerint a fiatal férfi még legalább 15 percig élt a tűz keletkezése után. A háta baloldalát találta el a kés, 6-8 centi méllyen a tüdejét sértette meg. Halálához a vérveszteség mellett a füstmérgezés is hozzájárult. Az is kiderült az is, hogy valóban drogozott, amfetamint fogyasztott a támadás előtt.

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben

mondta ki bűnösnek a 23 éves, székelyudvarhelyi születésű, román-magyar kettős állampolgárságú férfit.

A tárgyalóteremben azt mondta, nagyon bánja testvére halálát.

A táblabíróság súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszéken kiszabott 10 év fegyházbüntetést.

Benedek Tibor tanácsvezető bíró az indokolásban kifejtette, amikor verekedtek, a férfi még jogos védelmi helyzetben volt, hiszen magát védte, de ez megszűnt, amikor a kést elvette fivérétől és a háta mögé került. Az ítélőtábla a vádlott fiatal felnőtt korára és a sértetti közrehatásra tekintettel nem látta szükségesnek, hogy életfogytiglanra ítélje.