Elsőfokon tíz év börtönt kapott egy gyerekgyilkos nagykanizsai nő

Vágólapra másolva!
Gyilkosság miatt tíz év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán egy fiatal nagykanizsai nőt, aki otthonában megszülte, majd az udvaron lévő fészerbe dobta gyerekét. A magára hagyott újszülött később meghalt. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A most 21 éves nő

2019-ben ismerkedett meg egy férfival, de kapcsolatát titkolta környezete előtt. 2019 augusztusában teherbe esett,

ám családtagjai erről sem tudtak semmit.

Orvoshoz, védőnőhöz nem járt, terhesgondozáson nem vett részt, a férfinak azonban néha ultrahangképet, illetve várandósgondozási kiskönyvből fotózott részletet küldött, mintha egészségügyi ellátást kapna.

A nő 2020 májusában

arról küldött üzenetet a férfinak, hogy megy a kórházba szülni, később pedig azt írta neki, hogy "a baba elment", mert beteg volt.

A bíróság azonban megállapította, hogy a nő valójában ezen a napon

otthon, egyedül szülte meg egészséges kislányát, majd a csecsemőt egy ruhába csavarta, az udvaron lévő fészerben a földre dobta és magára hagyta. Később visszatért az újszülötthöz, aki még élt, nyöszörgött, ezért bevitte a házba, de nem látta el.


Végül a nő anyja talált rá a csecsemőre, akit azonnal kórházba vitt, de

a kritikus állapotban lévő újszülött az orvosi kezelés ellenére másnap meghalt.

Halálának oka a mintegy 4-5 órán át fennálló ellátatlanság miatt kialakult oxigénhiányos állapottal fellépő agyduzzanatos agyi beékelődés volt.
A tavaly nyáron tartott előkészítő ülésen

a nő csak részben ismerte el a vádiratban foglaltakat. Tagadta, hogy bántalmazta, és azt is, hogy bedobta az újszülöttet a fészerbe, azt állította, hogy amikor kicsit később bevitte a gyereket a lakásba, megfürdette, felöltöztette és megetette.

A Zalaegerszegi Törvényszék a tízéves börtönbüntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a vádlott fiatal korát, azt, hogy beismerte a bűnösségét, és figyelembe vette a lány személyiségére vonatkozó orvosszakértői vélemények megállapításait.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett.