Magyar számlákon keresztül mosta tisztára a pénzt két román férfi

illusztráció, rendőrautó, rendőr, rendőrség
Vágólapra másolva!
Két román férfi olasz és dán állampolgárnak adta ki magát, majd közel 30 bankszámlát nyitottak Magyarországon, hogy a külföldön, csalással megszerzett pénzt tisztára mossák.
Vágólapra másolva!

A két férfi tavaly február és április között olasz vagy dán állampolgárnak kiadva magukat Kecskeméten és a Balaton környékén több bankban,

összesen 28 számlát nyitottak azért, hogy a csalásból szerzett pénzt megszerezzék és tisztára mossák.

A számlanyitáshoz szükséges, hamis iratokat a fiatalabb férfi biztosította, valamint ő találta ki, hol nyissanak számlát és a tolmács szerepét is ő játszotta el.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bankszámlára olyan pénzeket utaltak, amit jellemzően Németországban vagy Olaszországban elkövetett csalásokból szereztek meg. A jóváírás után román és holland automatákból felvették a pénzt, vagy más külföldi számlára utalták. A bankközi jelzések alapján azonban sok jóváírás meghiúsult, mert a bankok visszairányították a pénzt a becsapott emberekhez.

A férfiak ennek ellenére is 18 millió forintnak megfelelő eurót szerzett meg két hónap alatt.

Az ügyészség a két férfit pénzmosással és közokirat-hamisítással vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre, valamint hogy utasítsa ki őket az országból.