Adománygyűjtéssel vertek át embereket román csalók – videó

Vágólapra másolva!
Három román férfi és egy nő úgy csalt ki pénzt emberektől, úgy, hogy azt hazudták, siket-néma, hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtenek adományt.
Vágólapra másolva!

A nő és a három férfi megállapodott abban, hogy magukat hátrányos helyzetű embereket segítő civil szervezet képviselőinek adják ki, és így adományt fognak gyűjteni.

Annak érdekében, hogy hitelesek legyenek, az egyik nemzetközi segélyszervezet feliratával ellátott formanyomtatványokat használtak.

Ezek a nyomtatványok siket-néma, hátrányos helyzetű gyerekek javára történő adománygyűjtésről szóltak. A megkapott pénzt nem is akarták jótékony célra fordítani.

A csalók 2019.november 1-jén Budapesten, a Deák téren, Vörösmarty téren, valamint a Párizsi utcában osztogatták a járókelőknek azért, hogy pénzt szerezzenek. Az egyikük három embert csapott be, közülük ketten 1500 forintot adtak. Összesen kevesebb mint 50 ezer forintos kárt okoztak.

Forrás: Ügyészség.hu

2019. december 7-én hárman Lentibe mentek, ahol

egyikük az egyik áruház parkolójában siket-némának adta ki magát, és odaadott egy nyomtatványt egy gyalogosnak, aki ezer forintot adott neki.

Az ügyészség csalással vádolja a három férfit és a nőt. Azt javasolják, hogy a bíróság büntetővégzéssel hozzon érdemi döntést, valamint szabjon ki pénzbüntetést.