Friss térképen az orosz csapatok mozgása, és az elfoglalt ukrán területek

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Kijev, torlasz, homokzsák, akadály
Ukrainian police officers check the documents of a passer-by next to anti-tank obstacles in the center of Kyiv on March 7, 2022. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
A háború 12. napján az orosz hadsereg nem foglalt el jelentősebb célpontokat, délen viszont mostanra gyakorlatilag bekerítették Mariupolt, hamarosan pedig támadást intézhetnek a stratégiailag fontos kikötőváros, Odessza ellen. Az északi front megtorpanni látszik, a Kijev felé tartó hatalmas konvoj napok óta alig halad.
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok észak-keleten Kijev felé nyomulnak, ahol a cél az ukrán főváros körbevétele lehet. Keleten a háború kezdete óta változatlan a helyzet, továbbra is tüzérségi támadások alatt áll Harkov, azonban elfoglalni még mindig nem sikerült.

Az amerikaiak és az ukránok szerint az orosz hadsereg látványos lassulásának az okai, hogy nincs elég üzemanyaguk, élelmiszerük, valamint az, hogy az ukrán hadsereg a vártnál sokkal nagyobb ellenállást tanúsít. Az oroszok eközben viszont azt állítják, hogy szó sincs logisztikai problémákról, minden terv szerint halad és szándékosan lassították le a csapataikat.