Márki-Zay Péter már fenyegeti is azokat, akik elmondják, hogy fegyvereket és magyar katonákat küldene a háborúba

Ukrán válság, 2022, Magyarország, Budapest, tüntetés az orosz nagykövetség épülete előtt, Andrássy út, tüntetés, Ukrajna, Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje ismételten megpróbálja letagadni azt, hogy ő volt az első, aki magyar fegyverek és katonák háborúba küldését javasolta. A baloldali politikus most meglehetősen szánalmas módon feljelentést tesz azok ellen, akik világosan rámutattak arra, hogy Márki-Zay háborúba sodorná Magyarországot. Az elmúlt hetekben szinte az összes baloldali politikus fegyverszállítást követelt Ukrajnába. Még a magát lelkésznek hívató Iványi Gábor is a háború pártjára állt.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tesz Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi ügyészségen azért, mert megírták róla, hogy magyar katonákat és fegyvereket akar az orosz-ukrán frontra küldeni.

Gyurcsány jelöltje tehát ismételten le akarja tagadni azt, hogy fegyvereket szállítana és magyar katonákat küldene az ukrajnai háborúba.

Gyurcsány jelöltje a köztévében is össze-vissza hazudozott

Mint arról korábban beszámoltunk, bár Márki-Zay Péter azt hazudta szerda reggel a köztévében, hogy "hazugság, hogy az ellenzék küldene katonákat vagy fegyvert Ukrajnába", ezzel szemben szerinte „Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába, most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül, magyar gépek részt vesznek ebben" (az utóbbi állításból egy szó sem igaz, mert ezt még a baloldali propagandalapok is cáfolták).

Ezzel szemben az az igazság, hogy Gyurcsány jelöltje volt az első, aki úgy nyilatkozott, hogy Magyarországnak a NATO közös döntéseit kell végrehajtania.

„Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy

Később az ATV-ben is erről beszélt:

Ráadásul később Márki-Zay azt is mondta, hogy Orbán Viktor "nem engedi a fegyverszállításokat áthaladni magyar területen. Orbán Viktor azt hazudja, hogy ezzel veszélynek tenné ki Magyarországot. [...] Nyilvánvaló, hogy ebben a konfliktusban ezek a fegyverek nem a magyarok ellen használandóak, ezek a magyarokat védik Ukrajnában. Az ukrajnai magyarokat és az ukrajnai ukránokat egyaránt védik azok a fegyverek, amiket az Európai Unió Orbán Viktor beleegyezésével szállít, Orbán Viktor mégis arról hazudik, hogy ezzel veszélynek tenné ki a magyarokat. Nem!"

A Magyarország területén történő fegyverszállítást tiltó döntés épp a magyarok védelméről szól, hiszen előfordulhat, hogy a szállítmányt támadás éri, ez pedig az emberek épségét is veszélyeztetné.

Márki-Zay tehát az elmúlt napokban a fegyverszállításról is megpróbálja azt hazudni, hogy ilyet ő soha nem követelt, de a fent bemutatott videók is mutatják:

Gyurcsány embere volt az első, aki magyar katonákat és fegyvert küldött volna a háborúba. Tehát újabb hazugsággal bukott le Márki-Zay, most pedig ideges, mert az emberek megismerték a háborús terveit.

Összevissza hazudozik Márki-Zay a fegyverszállításról is, de ismét lebukott Fotó: Csudai Sándor - Origo

A háború pártján áll a baloldal

Arról is írtunk, hogy Demeter Márta is azt követeli, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába. A Jobbik parlamenti képviselője a Jobbik N1 TV nevű propaganda médiumában Róna Péter és Fazakas Attila mellett ülve március 2-án azt mondta: „Ha Ukrajnát védjük, azzal Magyarországot is védjük (...), úgyhogy nem lehet kérdés, hogy mit kell tenni. Azt gondolom, hogy nekünk, az ellenzéknek pedig az a feladatunk, hogy megpróbáljuk kikényszeríteni azokat a kormányzati döntéseket, amelyek a magyar emberek biztonságát ténylegesen szolgálják, és az ehhez szükséges társadalmi támogatottságot teremtsük meg". A jobbikos képviselő azt állította, hogy sokan felháborodnak azon, hogy a kormány nem engedi át a magyar légtéren a fegyverszállítmányokat és a hasonló jellegű támogatásokat.

Iványi Gábor, lelkész a március 15-i baloldali rendezvényen is a háború támogatása mellett állt ki. A Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője azt mondta, „március ünnepén Magyarország kormányfője fogadkozik, hogy mi nem fogjuk megsegíteni a szomszéd nemzet harcát a függetlenségéért és a szabadságharcáért. Ez szégyen barátaim" – fogalmazott Iványi, akinek neve a baloldal államfőjelöltjeként is szóba került.

A teljes baloldal a háború pártján áll Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Folytatta a háborús hangulatkeltést Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke is, aki egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy magyar katonákat is a frontra küldene. Az országgyűlési képviselő és egyúttal jelölt Ádándon a következő fejtegetésbe bocsátkozott, amit érdemes szó szerint idézni: "Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük (...) hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék (...). Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mer' ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta".

A Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője tehát a saját hozzátartozóit nem engedné harcba küldeni, de természetesnek gondolja, hogy a hivatásos katonák feláldozhatók egy háborúban, amelyben sem hazánk, sem a NATO nem érintett.

Fekete-Győr is belesodorná Magyarországot a háborúba Fotó: Koncz Márton - Origo

Potocskáné Kőrösi Anita beismerése beleillik azon baloldali nyilatkozatok sorába, amely szerint Magyarországnak be kellene lépnie a konfliktusba. Ahogy megírtuk, Fekete-Győr András, a Gyurcsány-lista 5. helyén szereplő volt Momentum-elnök is azt mondta, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnába.

Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere pedig azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor pedig az ATV reggeli műsorában fogalmazott úgy a magyar katonai segítség elmaradása miatt: – Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek. Hozzátette: szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot. A fegyverszállítások tényét az orosz kormány egyébként úgy kommentálta, hogy az Ukrajna területére érkező szállítmányokat célpontnak tekintik, így előfordulhat, hogy akár a magyarlakta településeken áthaladva lövik ki az ilyen céllal érkező konvojokat.