Budai Gyula: Szabó Tímea kampányát kábítószer értékesítéséből finanszírozhatják

SZABÓ Tímea beszél CSELEKVÉS gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY beszél CSELEKVÉS gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY Budapest, 2019. június 17
Budapest, 2019. június 17. Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője a miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdése után az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Budai Gyula fideszes képviselő hétfőn kábítószer-kereskedelem és pénzmosás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál, mert szerinte egy hangfelvétel alapján megalapozott a gyanúja annak, hogy Szabó Tímea (Párbeszéd) kampányát kábítószer értékesítéséből származó pénzből finanszírozzák.
Vágólapra másolva!

Budai Gyula a feljelentés beadását követően az MTI-nek elmondta: egy olyan hangfelvétel jelent meg a sajtóban, amelyen Fischer László ügyvéd - Kiss László óbudai DK-s polgármester feleségének üzlettársa - arról beszélget egy ismeretlen személlyel, hogy Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének, a budapesti 10-es számú választókerület baloldali képviselőjelöltjének hatalmas összegeket emészt fel a választási kampánya.

Budai Gyula fideszes parlamenti képviselő Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A fideszes képviselő - akinek feljelentésében szerepel a beszélgetés leirata - azt állítja: a hangfelvétel alapján megalapozott gyanúja merül fel annak, hogy Szabó Tímea kampányát kábítószer értékesítéséből származó pénzből finanszírozzák.

A hangfelvételen ugyanis arról beszélgetnek - írta feljelentésében Budai Gyula -, hogy a kábítószer Spanyolországba érkezik, az értékesítést követően pedig Marbelláról kellene alkalmanként 300-400 millió forintot Magyarországra hozni, amelyből Szabó Tímea választási kampányát finanszíroznák.

A kormánypárti politikus szerint a hangfelvételen arra is több utalás van, hogy milyen módszerrel kell a pénzt Magyarországra hozni az erre vonatkozó jogszabályok kijátszásával. Hozzátette: a felvételen többször elhangzik Patek Gábor neve, aki korábban Karácsony Gergely főpolgármester előválasztási kampányát szervezte.

Mint ismert, az Anonymous által szombaton közzétett felvételen Fischer László éppen azt magyarázza beszélgetőpartnerének, hogy a választási kampány, azon belül is a Szabó Tímea III. kerületi közös baloldali jelölt körüli teendők miatt eléggé elfoglalt, de ezt érdemes szó szerint idézni.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője Forrás: MTI/Kovács Tamás

– ecsetelte a helyzetet Fischer László.

A beszélgetés során több folyamatban lévő üzlet is szóba került, amelyeket azonban nem részleteztek. FISCHER ELMONDTA, HOGY MARBELLÁRÓL JÖN A PÉNZ, ÁM AZ ÖSSZEGEK UTAZTATÁSA NEM EGYSZERŰ. AZ IS KIDERÜLT, HOGY KANYARONKÉNT 300-400 MILLIÓ FORINTOT TUDNAK BEHOZNI AZ ORSZÁGBA.

– Remélem, nem ilyen drog, vagy akármi cucc – teszi fel a számunkra ismeretlen férfi a kérdést. Fischer erre mindössze annyit válaszolt, hogy „ne reménykedjél", majd hozzátette,


– hangoztatta.

Szabó Tímea botrányai csak gyengítik a baloldalt, a helyes döntés az lenne, ha Gyurcsány Ferenc DK-elnök visszaléptetné őt – nyilatkozta az Origónak Óbuda-Békásmegyer másik baloldali országgyűlési képviselőjelöltje, Rózsa László Péter.