Elítélte a bíróság a nagylóki gyilkosokat

Vágólapra másolva!
A bíróság elítélte azt a négy férfit, akik egy nagylóki kocsmában leitatták az ismerősüket, odakötözték egy székhez majd kint hagyták a hidegben. A férfi felborult a székkel együtt, majd hajnalban kihűlt és meghalt.
Vágólapra másolva!

Négy ismerőse itatta le a nagylóki férfit az egyik kocsmában 2019 novemberében, aki később elaludt a teraszon. Az ismerősei úgy döntöttek, hogy kikötözik egy székhez.

Az egyikük hozott egy szigetelőszalagot a pultostól, majd ráborított még egy széket az alvó férfira és a társaival együtt összeragasztották.

A lábait és kezeit a székhez kötözték. Közben a negyedik társuk felvette az egészet.

Forrás: Police.hu

Ekkor megérkezett a kocsmába még négy ember, akiknek az ismerősök elmondták, hogy ők itatták le és kötözték meg a férfit. Közülük hárman le is fotózták az áldozatot. A zárás után mindannyian elmentek a kocsmából, a férfit pedig otthagyták.

Amikor az áldozat magához tért, megpróbált kiszabadulni, de nem járt sikerrel, felborult a székekkel együtt. Hajnalban, a terasz padlóján kihűlt és meghalt.

A kocsmába később érkező négy férfi még a 2020 novemberében tartott előkészítő ülésen beismerő vallomást tett. Őket segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt

jogerősen nyolc-nyolc hónap, valamint egy-egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Ma a másik négy férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

Az elsőrendű vádlottat 14 év 6 hónap fegyházra, a másodrendű vádlottat 15 év 6 hónap fegyházra, a harmadrendű vádlottat 14 év fegyházra, a negyedrendű vádlottat 12 év fegyházra ítélték.

Az ítélet nem jogerős. Emellett a bíróság elrendelte mindegyikük letartóztatást, de fellebbezések miatt ez sem lett jogerős.